Gevallen en verworpen, maar niet verstoten

een Israël visie en een vervangingsleer

Prijs € 15,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Walter Tessensohn

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een Israëlvisie (er zijn meerdere Israëlvisies) is populair bij vooral Evangelische, Baptisten en Pinkstergemeenten.Omdat er meerdere Israëlvisies zijn, zijn er dus verschillen, bijvoorbeeld wanneer de opname van de gemeente zal plaatsvinden en de meest extremen onder hen verwerpen (grote) delen van het nieuwe testament.In het algemeen zijn de visies wel eensgezind over de volgende punten:* Het vleselijk volk Israël is het uitverkoren volk van God* Het oude verbond is niet door Israël verbroken* De gelovige heidenen vormen met een rest uit Israël,weliswaar de gemeente van het nieuwe verbond, maar datmoet gezien worden als een parenthese.* Het vleselijk Israël heeft Jezus als Messias niet nodig,want zij zijn immers het uitverkoren volk?Zij die een Israël visie aanhangen, haten de 'vervangingsleer' die ze kortweg beschrijven als: de gemeente van Jezus Christus heeft de plaats ingenomen van het vleselijk Israël.Deze beschrijving geeft al aan dat ze niet begrijpen dat degemeente van Jezus Christus uit gelovige Joden bestaat, waargelovige heidenen aan toegevoegd zijn... Het nieuwe verbond iser voor de Joden!De consequentie van de invoering van een nieuw verbond is dat het oude verbond niet meer bestaat. De meesten willen deze consequentie niet trekken. Men begrijpt niet dat men daardoor de Joden afhoudt van hun hoge roeping.Een vervangingsleerJe creëert een vervangingsleer indien je beweert dat door voortplanting en babybesprenkeling je ingevoegd wordt in het verbond met Abraham. Er ontstaat dan een volk dat door voortplanting christelijk zou zijn. Daar is geen Bijbelse onderbouwing voor te krijgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Walter Tessensohn
Uitgever
Wes Stonehens
ISBN
9789491026270
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
250

Beschrijving

Een Israëlvisie (er zijn meerdere Israëlvisies) is populair bij vooral Evangelische, Baptisten en Pinkstergemeenten.
Omdat er meerdere Israëlvisies zijn, zijn er dus verschillen, bijvoorbeeld wanneer de opname van de gemeente zal plaatsvinden en de meest extremen onder hen verwerpen (grote) delen van het nieuwe testament.

In het algemeen zijn de visies wel eensgezind over de volgende punten:
* Het vleselijk volk Israël is het uitverkoren volk van God
* Het oude verbond is niet door Israël verbroken
* De gelovige heidenen vormen met een rest uit Israël,
weliswaar de gemeente van het nieuwe verbond, maar dat
moet gezien worden als een parenthese.
* Het vleselijk Israël heeft Jezus als Messias niet nodig,
want zij zijn immers het uitverkoren volk?

Zij die een Israël visie aanhangen, haten de 'vervangingsleer' die ze kortweg beschrijven als: de gemeente van Jezus Christus heeft de plaats ingenomen van het vleselijk Israël.
Deze beschrijving geeft al aan dat ze niet begrijpen dat de
gemeente van Jezus Christus uit gelovige Joden bestaat, waar
gelovige heidenen aan toegevoegd zijn... Het nieuwe verbond is
er voor de Joden!
De consequentie van de invoering van een nieuw verbond is dat het oude verbond niet meer bestaat. De meesten willen deze consequentie niet trekken. Men begrijpt niet dat men daardoor de Joden afhoudt van hun hoge roeping.

Een vervangingsleer
Je creëert een vervangingsleer indien je beweert dat door voortplanting en babybesprenkeling je ingevoegd wordt in het verbond met Abraham. Er ontstaat dan een volk dat door voortplanting christelijk zou zijn. Daar is geen Bijbelse onderbouwing voor te krijgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Walter Tessensohn
Uitgever
Wes Stonehens
ISBN
9789491026270
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
250

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99