Geuzen aan de macht

de doorbraak van lokale partijen

Prijs € 15,00

Tijdelijk niet beschikbaar

Bert Euser

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kregen lokale partijen meer dan 30 procent van de stemmen. Met meer dan 400 wethouders leveren zij intussen al meer bestuurders dan alle landelijke partijen.In zijn boek Lokale Leiders, de opkomst van de geuzendemocratie (2009) voorspelde Bert Euser deze ontwikkeling. Met zijn eigen lokale partij Echt Voor Albrandswaard was hij een van de voorlopers in de lokale beweging. In 2006 behaalde hij een 'landslide' overwinning met een kwart van de stemmen en bij de daaropvolgende verkiezing zelfs een derde.In dit boek beschrijft hij hoe het de vele lokale partijen, die door hun overwinningen zitting namen in het bestuur van hun gemeente, is vergaan. Met als grote vraag: is het ze gelukt om te doen wat ze beloofden: een democratische omwenteling, door niet vóór maar samen met de burgers van hun gemeente vorm te geven aan het lokale bestuur?Euser constateert op grond van gesprekken met tientallen lokale bestuurders dat het wel degelijk kan. Volgens hem is er geen enkele reden om burgers op te roepen om méér te participeren: dat doen ze namelijk al, zelfs politiek. Het enige wat nog ontbreekt is dat lokale partijen nu ook invloed verwerven op provinciaal en landelijk niveau.Bert Euser (1948) is ondernemer en sinds 1982 gemeenteraadslid, oud-wethouder en oud- regiobestuurder. Hij is medeoprichter en voorzitter van Nederland Lokaal. Hij heeft verschillende publicaties en columns over lokale partijen op zijn naam staan. www.nederlandlokaal.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bert Euser
Uitgever
Stichting Politieke Academie
ISBN
9789082286724
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kregen lokale partijen meer dan 30 procent van de stemmen. Met meer dan 400 wethouders leveren zij intussen al meer bestuurders dan alle landelijke partijen.
In zijn boek Lokale Leiders, de opkomst van de geuzendemocratie (2009) voorspelde Bert Euser deze ontwikkeling. Met zijn eigen lokale partij Echt Voor Albrandswaard was hij een van de voorlopers in de lokale beweging. In 2006 behaalde hij een 'landslide' overwinning met een kwart van de stemmen en bij de daaropvolgende verkiezing zelfs een derde.

In dit boek beschrijft hij hoe het de vele lokale partijen, die door hun overwinningen zitting namen in het bestuur van hun gemeente, is vergaan. Met als grote vraag: is het ze gelukt om te doen wat ze beloofden: een democratische omwenteling, door niet vóór maar samen met de burgers van hun gemeente vorm te geven aan het lokale bestuur?

Euser constateert op grond van gesprekken met tientallen lokale bestuurders dat het wel degelijk kan. Volgens hem is er geen enkele reden om burgers op te roepen om méér te participeren: dat doen ze namelijk al, zelfs politiek. Het enige wat nog ontbreekt is dat lokale partijen nu ook invloed verwerven op provinciaal en landelijk niveau.

Bert Euser (1948) is ondernemer en sinds 1982 gemeenteraadslid, oud-wethouder en oud- regiobestuurder. Hij is medeoprichter en voorzitter van Nederland Lokaal. Hij heeft verschillende publicaties en columns over lokale partijen op zijn naam staan. www.nederlandlokaal.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bert Euser
Uitgever
Stichting Politieke Academie
ISBN
9789082286724
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99