Zestig jaar glimlachen

zestig jaar cartoons

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Fred Marcus

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De cartoons van de Nijmeegse tekenaar Fred Marcus (1933) genieten internationale bekendheid. Veel ervan gaan over ontwikkelingen in de katholieke kerk, van de eerste tekenen van kerkvernieuwing in de jaren vijftig, via het Tweede Vaticaans Concilie, tot actuele thema's als de plaats van de vrouw in de kerk. Marcus studeerde aan de Académie des Beaux Arts in Parijs. Hij begon zijn carrière als cartoonist bij tijdschriften als G3 en De Bazuin, maar zag zijn cartoons al eind jaren vijftig geplaatst in Nederlandse en Duitse periodieken, in het Engelse Punch en in het Franse Paris Match. De cartoons van Marcus zijn nooit scherp of cynisch. Zij ontlokken geen schaterlach, eerder een glimlach, zelfs als het om ernstige dingen gaat als de derdewereldproblematiek of de verdeeldheid van het christendom. Ter gelegenheid van het feit dat vijftig jaar geleden, op 11 oktober 1962, het Tweede Vaticaans Concilie werd geopend maakte Fred Marcus een ruime selectie van zestig jaar kerkelijke cartoons over thema's als het concilie, de leek - en speciaal de vrouw - in de kerk, veranderingen in het kloosterleven, oecumene en de Derde Wereld. In de MemoReeks, die gewijd is aan herinneringen aan het katholiek leven, is deze 'autobiografie in cartoons' bij uitstek op zijn plaats.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fred Marcus
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253875
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De cartoons van de Nijmeegse tekenaar Fred Marcus (1933) genieten internationale bekendheid. Veel ervan gaan over ontwikkelingen in de katholieke kerk, van de eerste tekenen van kerkvernieuwing in de jaren vijftig, via het Tweede Vaticaans Concilie, tot actuele thema's als de plaats van de vrouw in de kerk.

Marcus studeerde aan de Académie des Beaux Arts in Parijs. Hij begon zijn carrière als cartoonist bij tijdschriften als G3 en De Bazuin, maar zag zijn cartoons al eind jaren vijftig geplaatst in Nederlandse en Duitse periodieken, in het Engelse Punch en in het Franse Paris Match. De cartoons van Marcus zijn nooit scherp of cynisch. Zij ontlokken geen schaterlach, eerder een glimlach, zelfs als het om ernstige dingen gaat als de derdewereldproblematiek of de verdeeldheid van het christendom.

Ter gelegenheid van het feit dat vijftig jaar geleden, op 11 oktober 1962, het Tweede Vaticaans Concilie werd geopend maakte Fred Marcus een ruime selectie van zestig jaar kerkelijke cartoons over thema's als het concilie, de leek - en speciaal de vrouw - in de kerk, veranderingen in het kloosterleven, oecumene en de Derde Wereld.

In de MemoReeks, die gewijd is aan herinneringen aan het katholiek leven, is deze 'autobiografie in cartoons' bij uitstek op zijn plaats.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fred Marcus
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253875
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99