Zes jaren in Suriname

August Kappler, een Duitser in Suriname 1836-1842

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De weelderige natuur van de tropen vertoonde zich in al haar rijkdom aan ons. Hoe mooi en bekoorlijk kwam mij dit land voor! In de winter hadden wij de eentonige duinen van Holland verlaten en nu bevonden wij ons in het land waar het altijd zomer is. Nooit zal ik het moment vergeten waarop ik voor het eerst voet aan wal zette in dit land!'Zo beschrijft August Kappler (1815 - 1887) zijn eerste kennismaking met Suriname. Kappler was een Duitser die het saaie bestaan van leerling in een specerijenwinkel in Duitsland vaarwel had gezegd op zoek naar een avontuurlijk leven elders. Bijna bij toeval kwam hij als jonge man van negentien jaar terecht bij de koloniale troepen bestemd voor Suriname. Hij verpandde zijn hart aan dit land waar hij in totaal 43 jaar woonde. Met een vaak onderkoelde humor, die men misschien niet direct zou verwachten van een Duitser, beschrijft hij het land en zijn inwoners. Kappler is de insider bij uitstek die als geen ander open en eerlijk schrijft over Suriname in de 19e eeuw. Dit boek beschrijft zijn eerste periode in militaire dienst in Suriname en geeft prachtige beelden van het leven in Paramaribo, het bestaan op de militaire posten en zijn veelvuldige contacten met de indianen, bosnegers en plantagehouders. Beelden die soms niet zouden misstaan op een schilderij van Jan Steen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057303012
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

'De weelderige natuur van de tropen vertoonde zich in al haar rijkdom aan ons. Hoe mooi en bekoorlijk kwam mij dit land voor! In de winter hadden wij de eentonige duinen van Holland verlaten en nu bevonden wij ons in het land waar het altijd zomer is. Nooit zal ik het moment vergeten waarop ik voor het eerst voet aan wal zette in dit land!'
Zo beschrijft August Kappler (1815 - 1887) zijn eerste kennismaking met Suriname. Kappler was een Duitser die het saaie bestaan van leerling in een specerijenwinkel in Duitsland vaarwel had gezegd op zoek naar een avontuurlijk leven elders. Bijna bij toeval kwam hij als jonge man van negentien jaar terecht bij de koloniale troepen bestemd voor Suriname. Hij verpandde zijn hart aan dit land waar hij in totaal 43 jaar woonde. Met een vaak onderkoelde humor, die men misschien niet direct zou verwachten van een Duitser, beschrijft hij het land en zijn inwoners. Kappler is de insider bij uitstek die als geen ander open en eerlijk schrijft over Suriname in de 19e eeuw. Dit boek beschrijft zijn eerste periode in militaire dienst in Suriname en geeft prachtige beelden van het leven in Paramaribo, het bestaan op de militaire posten en zijn veelvuldige contacten met de indianen, bosnegers en plantagehouders. Beelden die soms niet zouden misstaan op een schilderij van Jan Steen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057303012
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99