Tijd van ontdekkers en hervormers (1500-1600)

Prijs € 19,95

Uitverkocht

A.H.J. Wilschut

Hardback | Maart 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De Kleine Geschiedenis van Nederland brengt in tien toegankelijk geschreven delen een uniek overzicht van de vaderlandse geschiedenis, opgebouwd de canon van het Nederlandse geschiedenisonderwijs. De voor het onderwijs voorgeschreven ‘kenmerkende aspecten’ van elk van de tien tijdvakken uit die canon worden besproken, waardoor ook een verbinding wordt gelegd tussen de Nederlandse en de algemene geschiedenis. Elk deel in de serie behandelt een van de tien tijdvakken met een aantal bijbehorende kenmerken, zoals ‘feodalisme’ voor de vroege middeleeuwen, ‘ontdekkingsreizen’ voor de zestiende eeuw, ‘industri revolutie’ voor de negentiende, en ‘wereldoorlogen’ en ‘crisis’ voor de twintigste eeuw. De Nederlandse situatie wordt telkens afgezet tegen de achtergrond van zo’n algemeen Europees of mondiaal verschijnsel. De Kleine Geschiedenis van Nederland gaat niet alleen over de ‘groten’, maar ook over de gewone mensen. Door de thematische aanpak hebben de delen vaak een verrassende inhoud, die de bekende en aloude vaderlandse geschiedenis aanvult en verrijkt. DE TIJD VAN ONTDEKKERS EN HERVORMERS De eeuw van de ontdekkers en de hervormers was beslissend voor Nederland. Zou het een katholiek of een protestants land worden? Of een land waarin meerdere godsdiensten naast elkaar konden bestaan – voor de zestiende-eeuwer te belachelijk om over te praten? De beslissende fase van de Tachtigjarige Oorlog, waarin godsdienst zo’n belangrijke rol speelt, vormt de hoofdmoot van dit boek. Behalve de reformatie speelden ook humanisme en renaissance een grote rol in deze eeuw. En de ontdekkingsreizen, waaraan Nederlanders overigens pas op de valreep van de eeuw deelnamen. Ook dat komt allemaal aan de orde in dit vijfde deel van de Kleine Geschiedenis van Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.H.J. Wilschut
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040083570
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

De Kleine Geschiedenis van Nederland brengt in tien toegankelijk geschreven delen een uniek overzicht van de vaderlandse geschiedenis, opgebouwd de canon van het Nederlandse geschiedenisonderwijs. De voor het onderwijs voorgeschreven ‘kenmerkende aspecten’ van elk van de tien tijdvakken uit die canon worden besproken, waardoor ook een verbinding wordt gelegd tussen de Nederlandse en de algemene geschiedenis.

Elk deel in de serie behandelt een van de tien tijdvakken met een aantal bijbehorende kenmerken, zoals ‘feodalisme’ voor de vroege middeleeuwen, ‘ontdekkingsreizen’ voor de zestiende eeuw, ‘industri revolutie’ voor de negentiende, en ‘wereldoorlogen’ en ‘crisis’ voor de twintigste eeuw. De Nederlandse situatie wordt telkens afgezet tegen de achtergrond van zo’n algemeen Europees of mondiaal verschijnsel.
De Kleine Geschiedenis van Nederland gaat niet alleen over de ‘groten’, maar ook over de gewone mensen. Door de thematische aanpak hebben de delen vaak een verrassende inhoud, die de bekende en aloude vaderlandse geschiedenis aanvult en verrijkt.

DE TIJD VAN ONTDEKKERS EN HERVORMERS
De eeuw van de ontdekkers en de hervormers was beslissend voor Nederland. Zou het een katholiek of een protestants land worden? Of een land waarin meerdere godsdiensten naast elkaar konden bestaan – voor de zestiende-eeuwer te belachelijk om over te praten? De beslissende fase van de Tachtigjarige Oorlog, waarin godsdienst zo’n belangrijke rol speelt, vormt de hoofdmoot van dit boek. Behalve de reformatie speelden ook humanisme en renaissance een grote rol in deze eeuw. En de ontdekkingsreizen, waaraan Nederlanders overigens pas op de valreep van de eeuw deelnamen. Ook dat komt allemaal aan de orde in dit vijfde deel van de Kleine Geschiedenis van Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.H.J. Wilschut
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040083570
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99