Thee met de taliban

oorlogsverslaggeving voor beginners

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Deedee Derksen

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De oorlog in Afghanistan – iedereen heeft er wel een mening over; van de minister-president tot de toiletjuffrouw. In de krant verschijnt het ene na het andere gewichtige opiniestuk. Maar wie weet wat er echt speelt? Op zoek naar antwoorden en avontuur vestigt Deedee Derksen zich als enige Nederlandse journalist in Kaboel. Ze drinkt thee met loslippige talibanstrijders, gaat op stap met de Amerikaanse Special Forces en struint door de gevaarlijkste vallei ter wereld. Maar om de oorlog echt te kunnen doorgronden, zal ze verder moeten gaan. De vraag is: hoe ver kun je precies komen als westerse journalist in Afghanistan? Deedee Derksen doet verslag – onbevangen, openhartig en met flink wat zelfspot. Toen de Nederlandse missie in Uruzgan in augustus 2006 begon, kwam Deedee Derksen voor het eerst in Afghanistan, als verslaggever voor de Volkskrant. Al meteen reisde ze zelfstandig door het land. Begin 2008 ging ze wonen in Kaboel en werkte er als correspondent voor de Volkskrant en NOVA. Ze was de enige Nederlandse correspondent met de standplaats Afghanistan. Sinds 2009 wijdt ze zich aan het ondersteunen van lokale journalisten in Afghanistan; ze reist daarvoor vanuit haar huidige woonplaats Brussel regelmatig terug.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Deedee Derksen
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044516722
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De oorlog in Afghanistan – iedereen heeft er wel een mening over; van de minister-president tot de toiletjuffrouw. In de krant verschijnt het ene na het andere gewichtige opiniestuk. Maar wie weet wat er echt speelt? Op zoek naar antwoorden en avontuur vestigt Deedee Derksen zich als enige Nederlandse journalist in Kaboel. Ze drinkt thee met loslippige talibanstrijders, gaat op stap met de Amerikaanse Special Forces en struint door de gevaarlijkste vallei ter wereld. Maar om de oorlog echt te kunnen doorgronden, zal ze verder moeten gaan. De vraag is: hoe ver kun je precies komen als westerse journalist in Afghanistan? Deedee Derksen doet verslag – onbevangen, openhartig en met flink wat zelfspot.

Toen de Nederlandse missie in Uruzgan in augustus 2006 begon, kwam Deedee Derksen voor het eerst in Afghanistan, als verslaggever voor de Volkskrant. Al meteen reisde ze zelfstandig door het land. Begin 2008 ging ze wonen in Kaboel en werkte er als correspondent voor de Volkskrant en NOVA. Ze was de enige Nederlandse correspondent met de standplaats Afghanistan. Sinds 2009 wijdt ze zich aan het ondersteunen van lokale journalisten in Afghanistan; ze reist daarvoor vanuit haar huidige woonplaats Brussel regelmatig terug.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Deedee Derksen
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044516722
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99