Perspectieven op Midden- en Oost-Europa

een gedeelde ruimte waar het verleden maar geen geschiedenis wordt

Prijs € 48,50

Uitverkocht

Nienke de Deugd, Sipke de Hoop, Stefan van der Poel

Paperback | Januari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De oude orde in Europa mag dan ruim twintig jaar geleden zijn ingestort, de contouren van een nieuwe orde blijven nog uiterst diffuus. Tegenstellingen die lange tijd onder de communistische deken lagen toegedekt, werden plotseling weer zichtbaar. Breuken dwingen doorgaans tot een hernieuwde zelfbepaling en een heroriëntatie op het verleden, processen die zelden probleemloos verlopen. In de afgelopen jaren zijn grenzen verschoven, identiteiten opnieuw geconstrueerd, economische modellen ingevoerd en samenwerkingsverbanden aangegaan. Dit handboek bestaat uit drie delen. In het eerste gedeelte richt de aandacht zich op de grote rijken die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Midden- en Oost-Europa. De politieke, economische, sociale en culturele ontwikkelingen in de afzonderlijke regio’s en landen komen vervolgens aan bod in het tweede gedeelte. Thema’s die tegenwoordig van bijzonder belang zijn voor Midden- en Oost-Europa, zoals het proces van integratie in de EU, de economische transformatie en het veiligheidsbeleid, staan centraal in het derde en laatste deel van dit handboek. Perspectieven op Midden- en Oost-Europa biedt studenten Geschiedenis, Internationale Betrekkingen, Politicologie en mensen die zich verder in de regio willen verdiepen inzicht in de lange schaduw van de geschiedenis en de gevolgen hiervan voor transformatieprocessen in het heden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nienke de Deugd, Sipke de Hoop, Stefan van der Poel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023247555
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Beschrijving

De oude orde in Europa mag dan ruim twintig jaar geleden zijn ingestort, de contouren van een nieuwe orde blijven nog uiterst diffuus. Tegenstellingen die lange tijd onder de communistische deken lagen toegedekt, werden plotseling weer zichtbaar.

Breuken dwingen doorgaans tot een hernieuwde zelfbepaling en een heroriëntatie op het verleden, processen die zelden probleemloos verlopen. In de afgelopen jaren zijn grenzen verschoven, identiteiten opnieuw geconstrueerd, economische modellen ingevoerd en samenwerkingsverbanden aangegaan.

Dit handboek bestaat uit drie delen. In het eerste gedeelte richt de aandacht zich op de grote rijken die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Midden- en Oost-Europa. De politieke, economische, sociale en culturele ontwikkelingen in de afzonderlijke regio’s en landen komen vervolgens aan bod in het tweede gedeelte. Thema’s die tegenwoordig van bijzonder belang zijn voor Midden- en Oost-Europa, zoals het proces van integratie in de EU, de economische transformatie en het veiligheidsbeleid, staan centraal in het derde en laatste deel van dit handboek.

Perspectieven op Midden- en Oost-Europa biedt studenten Geschiedenis, Internationale Betrekkingen, Politicologie en mensen die zich verder in de regio willen verdiepen inzicht in de lange schaduw van de geschiedenis en de gevolgen hiervan voor transformatieprocessen in het heden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nienke de Deugd, Sipke de Hoop, Stefan van der Poel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023247555
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99