Niet klein gekregen

mijn overwinning op de nazi's

Prijs € 22,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ronald Cohen

Hardback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rob Cohen meldde zichzelf aan bij de Hollandsche Schouwburg als zeventienjarige jongen. Hij slaagde erin Vught, Westerbork, Auschwitz-Birkenau, Mittelbau-Dora en andere kampen te overleven. Zijn oorlogservaringen hebben Rob Cohen blijvend veranderd. 'Ja, ik heb mij inderdaad afzijdig gehouden. Misschien heb ik daarom mijn gevoel van rechtvaardigheid en mijn integriteit kunnen vasthouden.' Na zijn pensionering heeft Rob Cohen, als een van de jongste overlevende van Birkenau, zijn altijd energieke leven gewijd aan het geven van lezingen. Dagelijks maakt hij thema's als genocide, een betere samenleving en respect bespreekbaar. Hij heeft een indoctrinatietheorie ontwikkeld en staat uitgebreid stil bij de uitwassen van macht. Rob Cohen spreekt jaarlijks voor ongeveer 3.000 scholieren en volwassenen. Dit boek is een eerbetoon aan zijn tomeloze inzet en bijdrage aan het verwezenlijken van de leus: Nooit meer Auschwitz. Sophie Aalders heeft Rob Cohen uitgebreid geïnterviewd en zijn uitzonderlijke en schokkende levensverhaal opgetekend. Cock van Horzen, historicus aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en persoonlijke vriend, schreef een nawoord.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald Cohen
Uitgever
Verbum, uitgeverij
ISBN
9789074274050
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
211

Beschrijving

Rob Cohen meldde zichzelf aan bij de Hollandsche Schouwburg als zeventienjarige jongen. Hij slaagde erin Vught, Westerbork, Auschwitz-Birkenau, Mittelbau-Dora en andere kampen te overleven. Zijn oorlogservaringen hebben Rob Cohen blijvend veranderd.

'Ja, ik heb mij inderdaad afzijdig gehouden. Misschien heb ik daarom mijn gevoel van rechtvaardigheid en mijn integriteit kunnen vasthouden.'

Na zijn pensionering heeft Rob Cohen, als een van de jongste overlevende van Birkenau, zijn altijd energieke leven gewijd aan het geven van lezingen. Dagelijks maakt hij thema's als genocide, een betere samenleving en respect bespreekbaar. Hij heeft een indoctrinatietheorie ontwikkeld en staat uitgebreid stil bij de uitwassen van macht. Rob Cohen spreekt jaarlijks voor ongeveer 3.000 scholieren en volwassenen. Dit boek is een eerbetoon aan zijn tomeloze inzet en bijdrage aan het verwezenlijken van de leus: Nooit meer Auschwitz.

Sophie Aalders heeft Rob Cohen uitgebreid geïnterviewd en zijn uitzonderlijke en schokkende levensverhaal opgetekend. Cock van Horzen, historicus aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en persoonlijke vriend, schreef een nawoord.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald Cohen
Uitgever
Verbum, uitgeverij
ISBN
9789074274050
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
211

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 20,99
  • 22,50
  • 15,00
  • 23,95
  • 22,99
  • 15,00
  • 34,95
  • 12,50
  • 22,50