Leonardo voor het publiek

een geschiedenis van de wetenschaps- en techniekcommunicatie

Prijs € 37,50

Tijdelijk niet beschikbaar

Paperback | Oktober 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 3 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wetenschapscommunicatie behelst meer dan informatie verstrekken over de stand en vorderingen van de verschillende takken van wetenschap. Veelal wordt wetenschapscommunicatie gezien als een van bovenaf gestuurd proces, waarbij informatie vanuit de wereld van de wetenschap naar de maatschappij wordt verspreid. Maar dat beeld klopt niet. Er is juist sprake van wisselwerking tussen maatschappij en wetenschap, met een geheel eigen dynamiek. Deze wisselwerking levert niet zelden nieuwe, relevante kennis op. Zo hebben de hypermoderne animatietechnieken toegepast in de documentaire Walking with Dinosaurs (2002) de inzichten in de motoriek van dinosauriërs behoorlijk veranderd. Is dit een ontwikkeling uit de tijd van computers en internet? De artikelen in dit boek maken duidelijk dat al sinds de Middeleeuwen wetenschapscommunicatie met en door het publiek werd bedreven. Het is deze communicatie die bepaalt wat wetenschap is, en wat als wetenschappelijk bewijs wordt geaccepteerd. Leonardo voor het publiek is het eerste Nederlandstalige boek over de geschiedenis van de wetenschaps- en techniekcommunicatie. Het verbindt bovendien wetenschapsgeschiedenis en mediageschiedenis. Met bijdragen van Barbara Allart, Jeroen Blaak, Saskia Bogaart, Marcel Broersma, José van Dijck, Juliette van den Elsen, Wouter Hanegraaff, Ludo Hellemans, Mieneke te Hennepe, Hubertien Hermans, Toon Kerkhoff, Lisa Kuitert, Dick van Lente, Hans van Maanen, Frans Meijman (red.), Wijnand Mijnhardt, Ben Peperkamp , H.A.M. Snelders, Stephen Snelders (red.), Geert Somsen, Piet Verhoeven, Onno de Wit (red.), Hub Zwart en Robert Zwijnenberg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
VU
ISBN
9789086591312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
319

Beschrijving

Wetenschapscommunicatie behelst meer dan informatie verstrekken over de stand en vorderingen van de verschillende takken van wetenschap. Veelal wordt wetenschapscommunicatie gezien als een van bovenaf gestuurd proces, waarbij informatie vanuit de wereld van de wetenschap naar de maatschappij wordt verspreid. Maar dat beeld klopt niet. Er is juist sprake van wisselwerking tussen maatschappij en wetenschap, met een geheel eigen dynamiek.

Deze wisselwerking levert niet zelden nieuwe, relevante kennis op. Zo hebben de hypermoderne animatietechnieken toegepast in de documentaire Walking with Dinosaurs (2002) de inzichten in de motoriek van dinosauriërs behoorlijk veranderd. Is dit een ontwikkeling uit de tijd van computers en internet? De artikelen in dit boek maken duidelijk dat al sinds de Middeleeuwen wetenschapscommunicatie met en door het publiek werd bedreven. Het is deze communicatie die bepaalt wat wetenschap is, en wat als wetenschappelijk bewijs wordt geaccepteerd.

Leonardo voor het publiek is het eerste Nederlandstalige boek over de geschiedenis van de wetenschaps- en techniekcommunicatie. Het verbindt bovendien wetenschapsgeschiedenis en mediageschiedenis.

Met bijdragen van Barbara Allart, Jeroen Blaak, Saskia Bogaart, Marcel Broersma, José van Dijck, Juliette van den Elsen, Wouter Hanegraaff, Ludo Hellemans,

Mieneke te Hennepe, Hubertien Hermans, Toon Kerkhoff, Lisa Kuitert, Dick van Lente, Hans van Maanen, Frans Meijman (red.), Wijnand Mijnhardt, Ben

Peperkamp , H.A.M. Snelders, Stephen Snelders (red.), Geert Somsen, Piet Verhoeven, Onno de Wit (red.), Hub Zwart en Robert Zwijnenberg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
VU
ISBN
9789086591312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
319

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99