Laat uw doel hervorming zijn

facetten van de geschiedenis van het Christelijk Nationaal Vakverbond in Nederland (1909-1959)

Prijs € 29,00

Niet beschikbaar

P.E. Werkman

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek rekent af met de gedachte dat de protestantse arbeidersbeweging om principiële redenen geen wezenlijke bijdrage zou hebben geleverd aan de bevrijding van de arbeider. Het CNV zette zich met zijn eigen streven naar bedrijfsorganisatie en medezeggenschap wel degelijk - zij het soms aarzelend en altijd behoedzaam – in voor de ‘deproletarisering’ van de werkende klasse. De strijd daarover met geestverwante ideologen, politici en ondernemers bevestigt dat, evenals de principeafspraken die het CNV tijdens de Tweede Wereldoorlog met de katholieke en socialistische zustercentrales maakte over de naoorlogse sociaal-economische ordening. Partijpolitieke issues, eigen beleggingsfonds en spaarbank en ‘export’ van protestantse vakbeweging naar Noord–Amerika onderstrepen dat het CNV op uiteenlopende terreinen de ambitie van een brede vakbeweging trachtte waar te maken. ‘Laat uw doel hervorming zijn!’ sluit aan bij de internationale trend sinds de val van de Berlijnse Muur om tot een historische herwaardering van de christelijke vakbeweging in Europa te komen. Paul E. Werkman is historicus en verbonden aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.E. Werkman
Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
ISBN
9789065509833
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Dit boek rekent af met de gedachte dat de protestantse arbeidersbeweging om principiële redenen geen wezenlijke bijdrage zou hebben geleverd aan de bevrijding van de arbeider. Het CNV zette zich met zijn eigen streven naar bedrijfsorganisatie en medezeggenschap wel degelijk - zij het soms aarzelend en altijd behoedzaam – in voor de ‘deproletarisering’ van de werkende klasse. De strijd daarover met geestverwante ideologen, politici en ondernemers bevestigt dat, evenals de principeafspraken die het CNV tijdens de Tweede Wereldoorlog met de katholieke en socialistische zustercentrales maakte over de naoorlogse sociaal-economische ordening. Partijpolitieke issues, eigen beleggingsfonds en spaarbank en ‘export’ van protestantse vakbeweging naar Noord–Amerika onderstrepen dat het CNV op uiteenlopende terreinen de ambitie van een brede vakbeweging trachtte waar te maken.
‘Laat uw doel hervorming zijn!’ sluit aan bij de internationale trend sinds de val van de Berlijnse Muur om tot een historische herwaardering van de christelijke vakbeweging in Europa te komen.
Paul E. Werkman is historicus en verbonden aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.E. Werkman
Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
ISBN
9789065509833
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99