Jacht op het kwaad (e-Book)

de zoektocht naar de meest gezochte nazi's

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book

Guy Walters

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na het ineenstorten van het Derde Rijk wist een groot aantal nazi's, waaronder Adolf Eichmann, Josef Mengele, Franz Stangl en Klaus Barbie, Europa te ontvluchten. Met hulp en steun van priesters in Rome wisten deze nazikopstukken via goed verborgen sluiproutes te ontsnappen of zich te verstoppen in burchten in de Oostenrijkse Alpen.   Guy Walters reisde de hele wereld over om de ontsnappingroutes van de nazikopstukken te achterhalen. En hij onderzocht wat er gebeurde met degenen die wisten te ontsnappen. Ook vertelt hij over de succesvolle en minder succesvolle pogingen om nazi's terecht te stellen.  Walters vraagt zich af of het mysterieuze Odessa-netwerk echt heeft bestaan, zet vraagtekens bij de verdiensten van Simon Wiesenthal en onthult de manier waarop sommige nazikopstukken aan hun veroordeling wisten te ontkomen doordat de geheime diensten van de geallieerde landen hen rekruteerden als informant.   Voor dit boek heeft Guy Walters uitgebreid gesproken met nazi-jagers, nazi's en geheimagenten. Ook deed hij grondig onderzoek in archieven in Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Italië. Al deze informatie verwerkte hij tot een meeslepend boek dat deze belangrijke periode uit de geschiedenis tot leven brengt.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guy Walters
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000333783
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2013
Bestandsgrootte
737495 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
503

Beschrijving

Na het ineenstorten van het Derde Rijk wist een groot aantal nazi's, waaronder Adolf Eichmann, Josef Mengele, Franz Stangl en Klaus Barbie, Europa te ontvluchten. Met hulp en steun van priesters in Rome wisten deze nazikopstukken via goed verborgen sluiproutes te ontsnappen of zich te verstoppen in burchten in de Oostenrijkse Alpen.  

Guy Walters reisde de hele wereld over om de ontsnappingroutes van de nazikopstukken te achterhalen. En hij onderzocht wat er gebeurde met degenen die wisten te ontsnappen. Ook vertelt hij over de succesvolle en minder succesvolle pogingen om nazi's terecht te stellen. 

Walters vraagt zich af of het mysterieuze Odessa-netwerk echt heeft bestaan, zet vraagtekens bij de verdiensten van Simon Wiesenthal en onthult de manier waarop sommige nazikopstukken aan hun veroordeling wisten te ontkomen doordat de geheime diensten van de geallieerde landen hen rekruteerden als informant.  

Voor dit boek heeft Guy Walters uitgebreid gesproken met nazi-jagers, nazi's en geheimagenten. Ook deed hij grondig onderzoek in archieven in Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Italië. Al deze informatie verwerkte hij tot een meeslepend boek dat deze belangrijke periode uit de geschiedenis tot leven brengt.  

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guy Walters
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000333783
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2013
Bestandsgrootte
737495 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
503

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99