Hollanders en het water 1 en 2

twintig eeuwen strijd en profijt

Prijs € 39,00

Uitverkocht

Hardback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hollanders en het water Twintig eeuwen strijd en profijt Hollanders en het water - al eeuwenlang vormen zee en hecht paar. Vreemd is dat niet. Want nog steeds stuit je bijna overal in Holland op sloten, meren, grachten, plassen en rivieren, of op de zee. Al dat water heft sinds mensenheugenis voor veel overlast gezorgd. Hollanders zijn dan ook wereldberoemd vanwege hun strijd tegen het water. Maar ze hebben er ook de vruchten van geplukt-als handelaren, vissers, schippers, reders, militairen en recreanten. Zonder water had Holland nooit kunnen uitgroeien tot zo’n welvarend en dichtbevolkt gewest. Dit boek laat zien hoe Hollanders sinds het begin van de jaartelling met het water hebben geleefd. Op basis van de nieuwste inzichten belicht een team van zeventien historici deze gesschiedenis vanuit verschillende invalshoeken. Tezamen geven zij een intrigerend beeld van de vindingrijkheid waarmee de Hollanders hun natte leefomgeving optimal hebben benut. met bijdragen van: dr. D. Aten drs. E. Beukers prof.dr. G.J. Borger dr.H.Buiter drs. E.J. van Ginkel dr. R.P. de Graaf dr. W. van der Ham dr. A.A.S. van Heezik ir. P.Huisman prof.dr. W. Klinkert dr. P.J.M. Martens drs.ing R.G. de Neve dr. B.C. de Pater drs. A.A. Poldervaart dr. L.H.J. Sicking E.K. Spits dr. M. van Tielhof

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
ISBN
9789065509734
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
600

Beschrijving

Hollanders en het water
Twintig eeuwen strijd en profijt
Hollanders en het water - al eeuwenlang vormen zee en hecht paar. Vreemd is dat niet. Want nog steeds stuit je bijna overal in Holland op sloten, meren, grachten, plassen en rivieren, of op de zee.
Al dat water heft sinds mensenheugenis voor veel overlast gezorgd. Hollanders zijn dan ook wereldberoemd vanwege hun strijd tegen het water. Maar ze hebben er ook de vruchten van geplukt-als handelaren, vissers, schippers, reders, militairen en recreanten. Zonder water had Holland nooit kunnen uitgroeien tot zo’n welvarend en dichtbevolkt gewest.

Dit boek laat zien hoe Hollanders sinds het begin van de jaartelling met het water hebben geleefd. Op basis van de nieuwste inzichten belicht een team van zeventien historici deze gesschiedenis vanuit verschillende invalshoeken. Tezamen geven zij een intrigerend beeld van de vindingrijkheid waarmee de Hollanders hun natte leefomgeving optimal hebben benut.
met bijdragen van:
dr. D. Aten
drs. E. Beukers
prof.dr. G.J. Borger
dr.H.Buiter
drs. E.J. van Ginkel
dr. R.P. de Graaf
dr. W. van der Ham
dr. A.A.S. van Heezik
ir. P.Huisman
prof.dr. W. Klinkert
dr. P.J.M. Martens
drs.ing R.G. de Neve
dr. B.C. de Pater
drs. A.A. Poldervaart
dr. L.H.J. Sicking
E.K. Spits
dr. M. van Tielhof

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
ISBN
9789065509734
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
600

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99