Hitlers Religie

de fatale heilsleer van het nationaal-socialisme

Prijs € 28,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

M. Hesemann

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hitlers religie, de fatale heilsleer van het nationaal-socialisme Niet zozeer gelovige christenen werden kritiekloze volgelingen van het nationaal-socialisme, maar juist zoekende en dwalende zielen, die in het nationaal-socialisme een anker vonden in de vorm van een nieuwe religie, met een heilsboodschap waarin Hitler als de nieuwe Messias de verlossing verkondigde. Michael Hesemann laat in Hitlers religie uitvoerig gedocumenteerd zien via welke wegen deze religie van het nationaal-socialisme vanuit occulte stromingen in de 19e eeuw werd ontwikkeld. Op een indringende manier beargumenteert Hesemann daarbij dat de herontdekking van de bibliotheek van Hitler in 2001 (The Hitler Library in Washington D.C.) – met hierin talloze esoterische en occulte boeken en geschriften – het alleszins rechtvaardigt om te stellen dat de religieuze ideologie van het nationaal-socialisme geen bijproduct is geweest, maar een stuwende kracht, de fundamentele drijfveer, die aan miljoenen het leven heeft gekost – van zowel joden als christenen. Want Hesemann maakt aannemelijk dat de zelf verklaarde verlosser niet alleen het jodendom wilde vernietigen: de plannen lagen al klaar om na de ‘eindoverwinning’ ook het christendom en de kerk van de aardbodem weg te vagen. Michael Hesemann is een productief en internationaal erkend en gelauwerd historicus, documentairemaker en journalist. Zijn (ruim twintig) boeken zijn bestsellers, die met een oplage van meer dan een miljoen exemplaren in vijftien landen zijn vertaald en verschenen. Hij woont en werkt afwisselend in D sseldorf en Rome.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Hesemann
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059113312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
494

Beschrijving

Hitlers religie, de fatale heilsleer van het nationaal-socialisme
Niet zozeer gelovige christenen werden kritiekloze volgelingen van het nationaal-socialisme, maar juist zoekende en dwalende zielen, die in het nationaal-socialisme een anker vonden in de vorm van een nieuwe religie, met een heilsboodschap waarin Hitler als de nieuwe Messias de verlossing verkondigde. Michael Hesemann laat in Hitlers religie uitvoerig gedocumenteerd zien via welke wegen deze religie van het nationaal-socialisme vanuit occulte stromingen in de 19e eeuw werd ontwikkeld.

Op een indringende manier beargumenteert Hesemann daarbij dat de herontdekking van de bibliotheek van Hitler in 2001 (The Hitler Library in Washington D.C.) – met hierin talloze esoterische en occulte boeken en geschriften – het alleszins rechtvaardigt om te stellen dat de religieuze ideologie van het nationaal-socialisme geen bijproduct is geweest, maar een stuwende kracht, de fundamentele drijfveer, die aan miljoenen het leven heeft gekost – van zowel joden als christenen. Want Hesemann maakt aannemelijk dat de zelf verklaarde verlosser niet alleen het jodendom wilde vernietigen: de plannen lagen al klaar om na de ‘eindoverwinning’ ook het christendom en de kerk van de aardbodem weg te vagen.

Michael Hesemann is een productief en internationaal erkend en gelauwerd historicus, documentairemaker en journalist. Zijn (ruim twintig) boeken zijn bestsellers, die met een oplage van meer dan een miljoen exemplaren in vijftien landen zijn vertaald en verschenen. Hij woont en werkt afwisselend in D sseldorf en Rome.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Hesemann
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059113312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
494

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99