Historische schetsen uit het Surinaamse jodendom

Prijs € 29,50

Uitverkocht

J.H. de Bye

Paperback | Oktober 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vanuit vele duizenden pagina’s tellend archiefmateriaal en na meer dan dertien jaar research heeft auteur John H de Bye gegevens verzameld over de geschiedenis van de joden, samengevat in het naslagwerk Historische schetsen uit het Surinaamse jodendom. In 104 hoofdstukken behandelt hij nagenoeg alle details die zo kenmerkend waren voor het joodse leven in Suriname. Nimmer werd die kennis op deze wijze bijeengebracht. Zo zijn ook alle voorhanden zijnde joodse namen van families die in Suriname gewoond hebben (en waar ze gewoond hebben) verzameld. Niet voor niets beoefent John de Bye de joodse genealogie (stamboomkunde) als hobby, waarvoor hij jarenlang getracht heeft, na invoering van de beschikbare gegevens in de computer, de verschillende familierelaties te achterhalen. Daarbij heeft hij zelfs gegevens die teruggaan tot de dertiende en de veertiende eeuw in Europa. John H de Bye werd in 1942 in Paramaribo geboren. Na de middelbare school te Paramaribo doorlopen te hebben, studeerde hij medicijnen aan de Universiteit van Utrecht. Hij deed zijn examen voor arts in Rotterdam, waar hij zich ook in de chirurgie specialiseerde. In 1974 keerde hij terug naar Suriname en vestigde zich als chirurg in Nickerie en later in Paramaribo.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H. de Bye
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054291602
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2002
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
371

Beschrijving

Vanuit vele duizenden pagina’s tellend archiefmateriaal en na meer dan dertien jaar research heeft auteur John H de Bye gegevens verzameld over de geschiedenis van de joden, samengevat in het naslagwerk Historische schetsen uit het Surinaamse jodendom. In 104 hoofdstukken behandelt hij nagenoeg alle details die zo kenmerkend waren voor het joodse leven in Suriname. Nimmer werd die kennis op deze wijze bijeengebracht. Zo zijn ook alle voorhanden zijnde joodse namen van families die in Suriname gewoond hebben (en waar ze gewoond hebben) verzameld. Niet voor niets beoefent John de Bye de joodse genealogie (stamboomkunde) als hobby, waarvoor hij jarenlang getracht heeft, na invoering van de beschikbare gegevens in de computer, de verschillende familierelaties te achterhalen. Daarbij heeft hij zelfs gegevens die teruggaan tot de dertiende en de veertiende eeuw in Europa.

John H de Bye werd in 1942 in Paramaribo geboren. Na de middelbare school te Paramaribo doorlopen te hebben, studeerde hij medicijnen aan de Universiteit van Utrecht. Hij deed zijn examen voor arts in Rotterdam, waar hij zich ook in de chirurgie specialiseerde. In 1974 keerde hij terug naar Suriname en vestigde zich als chirurg in Nickerie en later in Paramaribo.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H. de Bye
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054291602
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2002
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
371

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99