Het instituut Rooms-Katholieke kerk

compleet overzicht historisch en actueel

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hans Wortelboer

Hardback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het 'instituut Rooms-Katholieke kerk' en de 'Rooms-Katholieke Kerk' zijn zo nauw verweven, dat deze begrippen gemakkelijk met elkaar verward of vereenzelfigd worden. Met de titel van dit boek is bedoeld de algehele ordening, structuur en organisatie van de Rooms-Katholieke Kerk en de interne en externe werking ervan. Dit instituut is het verreweg oudste ter wereld en ook het grootste. Het wordt gezien als geestelijk en maatschappelijk invloedrijk, archaïsch en aanmatigend in leerstellingen en voorschriften en rijk aan liturgie, liefdadigheid, cultuur en ontwikkelingswerk. Zijn geschiedenis is beladen met grote verdiensten en diepe schulden en kent en continu proces van moeizaam hervormen en behoedzaam bijstellen in het perspectief van de Kerk en haar zending. Over dat proces met zijn feitelijkheden en samenhangen bevat dit boek een schat aan informatie. * Stichting en verbreiding mondiale uitbouw, de algemene concilies, ketterijen en schisma's, de geüniëerde Kerken, liturgie, heiligen, orden en congregaties, religieuze bewegingen; * leer leergezag en bronnen, geloofsleer en zedenleer, kerkvaders en kerkleraren, theologie en kerkelijke wetenschappen; * ambt diaken, priester, bisschop, kardinaal, paus (inclusief alle pontificaten en tegenpausen); * bestuur bisdom, parochie, dekenaat, prelaturen en ordinariaten, soevereine staat, Romeinse Curie, kerkelijk recht. Omwille van de inzichtelijkheid in de complexiteit van gegevens is niet gekozen voor een encyclopedische maar een thematische opzet en voor volstrekte zakelijkheid en objectiviteit. Het toegevoegde register van personen, zaken en begrippen is echter zo uitgebreid, dat ook en encyclopedische raadpleging zeer wel mogelijk is. Al met al is hier sprake van een ongeëvenaard overzichtswerk van 'Het Instituut Rooms-Katholieke Kerk' met bovendien speciale toespitsingen op de Kerk in Nederland en Vlaanderen. De gegevens zijn in deze 3e uitgave tot vrijwel de verschijningsdatum geheel bijgewerkt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Wortelboer
Uitgever
Eburon
ISBN
9789059726895
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
752

Beschrijving

Het 'instituut Rooms-Katholieke kerk' en de 'Rooms-Katholieke Kerk' zijn zo nauw verweven, dat deze begrippen gemakkelijk met elkaar verward of vereenzelfigd worden. Met de titel van dit boek is bedoeld de algehele ordening, structuur en organisatie van de Rooms-Katholieke Kerk en de interne en externe werking ervan.


Dit instituut is het verreweg oudste ter wereld en ook het grootste. Het wordt gezien als geestelijk en maatschappelijk invloedrijk, archaïsch en aanmatigend in leerstellingen en voorschriften en rijk aan liturgie, liefdadigheid, cultuur en ontwikkelingswerk. Zijn geschiedenis is beladen met grote verdiensten en diepe schulden en kent en continu proces van moeizaam hervormen en behoedzaam bijstellen in het perspectief van de Kerk en haar zending.
Over dat proces met zijn feitelijkheden en samenhangen bevat dit boek een schat aan informatie.

* Stichting en verbreiding
mondiale uitbouw, de algemene concilies, ketterijen en schisma's, de geüniëerde Kerken, liturgie, heiligen, orden en congregaties, religieuze bewegingen;
* leer
leergezag en bronnen, geloofsleer en zedenleer, kerkvaders en kerkleraren, theologie en kerkelijke wetenschappen;
* ambt
diaken, priester, bisschop, kardinaal, paus (inclusief alle pontificaten en tegenpausen);
* bestuur
bisdom, parochie, dekenaat, prelaturen en ordinariaten, soevereine staat, Romeinse Curie, kerkelijk recht.


Omwille van de inzichtelijkheid in de complexiteit van gegevens is niet gekozen voor een encyclopedische maar een thematische opzet en voor volstrekte zakelijkheid en objectiviteit. Het toegevoegde register van personen, zaken en begrippen is echter zo uitgebreid, dat ook en encyclopedische raadpleging zeer wel mogelijk is. Al met al is hier sprake van een ongeëvenaard overzichtswerk van 'Het Instituut Rooms-Katholieke Kerk' met bovendien speciale toespitsingen op de Kerk in Nederland en Vlaanderen. De gegevens zijn in deze 3e uitgave tot vrijwel de verschijningsdatum geheel bijgewerkt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Wortelboer
Uitgever
Eburon
ISBN
9789059726895
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
752

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99