Hamas

portret en achtergronden

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

W. Kortenoeven

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 25 januari 2006 verkreeg de Islamitische Verzetsbeweging Hamas een meerderheid in het Palestijnse parlement. De beweging pleegde tal van terreurdaden en verheerlijkt de jihad en de martelaarsdood. Hamas is een vertakking van de international opererende Moslim Broederschap. Deze streeft naar dominantie van de islam in de wereld. Hamas is geen nationalistische organisatie die uit is op de vestiging van een onafhankelijke Palestijnse staat naast Israel. Het Europese concept van staten is strijdig met de fundamentalistisch-islamitische opvattingen. In de strijd tegen Israel bedient Hamas zich van theologische anti-Joodse argumenten die aan de Koran en de Hadith zijn ontleend en van Europese antisemitische denkbeelden. Zo warden samenzweringstheorie uit ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’ in het Hamas-handvest verwerkt. ‘Hamas-portret en achtergronden’ plaatst Hamas in een historische en regionale context. Het boek geeft een diepgaand inzicht in de ideologie van en de internationale reacties op een beweging die in hoge mate de toekomst van het Midden-Oosten zal bepalen. Wim Kortenoeven specialiseerde zich in politieke vraagstukken over jodendom en het Midden-Oosten. Al meer dan vijftien jaar schrijft hij analyses over deze onderwerpen. Hij is als researcher en redacteur werkzaam voor het Centrum Informatie en Documentatie Israel. In 2005 verscheen van zijn hand bij Aspekt ‘De Kern van de zaak-feiten en achtergronden van het Arabisch-Israelisch conflict’.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Kortenoeven
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059112940
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
265

Beschrijving

Op 25 januari 2006 verkreeg de Islamitische Verzetsbeweging Hamas een meerderheid in het Palestijnse parlement. De beweging pleegde tal van terreurdaden en verheerlijkt de jihad en de martelaarsdood. Hamas is een vertakking van de international opererende Moslim Broederschap. Deze streeft naar dominantie van de islam in de wereld.
Hamas is geen nationalistische organisatie die uit is op de vestiging van een onafhankelijke Palestijnse staat naast Israel. Het Europese concept van staten is strijdig met de fundamentalistisch-islamitische opvattingen.

In de strijd tegen Israel bedient Hamas zich van theologische anti-Joodse argumenten die aan de Koran en de Hadith zijn ontleend en van Europese antisemitische denkbeelden. Zo warden samenzweringstheorie uit ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’ in het Hamas-handvest verwerkt.

‘Hamas-portret en achtergronden’ plaatst Hamas in een historische en regionale context. Het boek geeft een diepgaand inzicht in de ideologie van en de internationale reacties op een beweging die in hoge mate de toekomst van het Midden-Oosten zal bepalen.

Wim Kortenoeven specialiseerde zich in politieke vraagstukken over jodendom en het Midden-Oosten. Al meer dan vijftien jaar schrijft hij analyses over deze onderwerpen. Hij is als researcher en redacteur werkzaam voor het Centrum Informatie en Documentatie Israel. In 2005 verscheen van zijn hand bij Aspekt ‘De Kern van de zaak-feiten en achtergronden van het Arabisch-Israelisch conflict’.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Kortenoeven
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059112940
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
265

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99