Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering

een planmatige aanpak

Prijs € 57,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Johannes Brug, Patricia van Assema, Lilian Lechner

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe maak je een programma om jongeren meer te laten bewegen?Waarom eten mensen eigenlijk te weinig groente en fruit?Hoe bepaal je of een campagne tegen overgewicht effect heeft?Hoe zorg je ervoor dat een lesprogramma over preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen ook daadwerkelijk wordt gebruikt?Ongezond gedrag is in ons land de belangrijkste oorzaak van vermijdbare ziekte en sterfte, maar ook van het feit dat de volksgezondheid in Nederland achterblijft bij die van andere Europese landen. Om gezond gedrag te bevorderen, is het van belang om te weten welk gedrag gezond en welk gedrag ongezond is, waarom mensen zich gezond of ongezond gedragen en hoe die determinanten van gedrag te beïnvloeden zijn.Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering gaat over planmatige bevordering van gezond gedrag om zo de gezondheid te verbeteren, ziekte te voorkomen en schade door aandoeningen zo veel mogelijk te beperken. De redactie en de auteurs behandelen de meest recente inzichten uit de epidemiologie, theorieën over het ontstaan van gedrag en theorieën en methodieken voor gedragsverandering. Deze worden vervolgens vertaald naar de praktijk.In het eerste deel van het boek wordt een Model voor Planmatige Gezondheidsvoorlichting en Gedragsverandering stap voor stap uitgewerkt: van de analyse van gezondheid tot de evaluatie van interventieprogramma's. Het tweede deel geeft heldere en actuele voorbeelden van toepassingen in de praktijk, waarbij e-health uiteraard niet ontbreekt.Het boek is bestemd voor iedereen die zich professioneel met gezondheidsvoorlichting en bevordering van gezond gedrag bezighoudt of gaat houden, en is geschikt voor onderwijs op bachelor- en masterniveau op het gebied van onder andere gezondheidswetenschappen, gezondheidspsychologie, voeding en diëtetiek, verpleegkunde, jeugdzorg, fysiotherapie en communicatiewetenschappen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johannes Brug, Patricia van Assema, Lilian Lechner
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023249863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
396

Beschrijving

Hoe maak je een programma om jongeren meer te laten bewegen?
Waarom eten mensen eigenlijk te weinig groente en fruit?
Hoe bepaal je of een campagne tegen overgewicht effect heeft?
Hoe zorg je ervoor dat een lesprogramma over preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen ook daadwerkelijk wordt gebruikt?

Ongezond gedrag is in ons land de belangrijkste oorzaak van vermijdbare ziekte en sterfte, maar ook van het feit dat de volksgezondheid in Nederland achterblijft bij die van andere Europese landen. Om gezond gedrag te bevorderen, is het van belang om te weten welk gedrag gezond en welk gedrag ongezond is, waarom mensen zich gezond of ongezond gedragen en hoe die determinanten van gedrag te beïnvloeden zijn.

Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering gaat over planmatige bevordering van gezond gedrag om zo de gezondheid te verbeteren, ziekte te voorkomen en schade door aandoeningen zo veel mogelijk te beperken. De redactie en de auteurs behandelen de meest recente inzichten uit de epidemiologie, theorieën over het ontstaan van gedrag en theorieën en methodieken voor gedragsverandering. Deze worden vervolgens vertaald naar de praktijk.
In het eerste deel van het boek wordt een Model voor Planmatige Gezondheidsvoorlichting en Gedragsverandering stap voor stap uitgewerkt: van de analyse van gezondheid tot de evaluatie van interventieprogramma's. Het tweede deel geeft heldere en actuele voorbeelden van toepassingen in de praktijk, waarbij e-health uiteraard niet ontbreekt.

Het boek is bestemd voor iedereen die zich professioneel met gezondheidsvoorlichting en bevordering van gezond gedrag bezighoudt of gaat houden, en is geschikt voor onderwijs op bachelor- en masterniveau op het gebied van onder andere gezondheidswetenschappen, gezondheidspsychologie, voeding en diëtetiek, verpleegkunde, jeugdzorg, fysiotherapie en communicatiewetenschappen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johannes Brug, Patricia van Assema, Lilian Lechner
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023249863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
396

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99