Eerste kruistocht

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Peter Frankopan

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1096 vertrok een uitzonderlijk grote groep Europese pelgrims richting Jeruzalem. Drie jaar later, na een reis vol ontberingen, extreme beproevingen en duizenden slachtoffers, veroverden de ridders van de Eerste Kruistocht Jeruzalem op haar islamitische overheersers. Tegen alle verwachtingen in was de expeditie geslaagd. De Eerste Kruistocht is een van de bekendste gebeurtenissen van onze geschiedenis. Het is een verhaal dat bol staat van konkelende pausen, heilige oorlogen, ridderlijke vroomheid en religieuze overgave. Maar Peter Frankopan kiest een andere insteek en stuit zo op vitale kwesties die nog niet eerder zijn behandeld. Waarom duurde het tot 1096 voordat Europa Jeruzalem wilde bevrijden, terwijl de stad al 500 jaar in moslimhanden was? En wat was de rol van de Byzantijnse keizer in Constantinopel bij het ontstaan en uitvoeren van de expeditie? En waarom was er überhaupt een Eerste Kruistocht? Frankopan focust niet alleen op de paus en de ridders uit West-Europa, maar ook op Constantinopel en het Byzantijnse Rijk. Op briljante wijze geeft hij keizer Alexios I Komnenos zijn plaats in het hart van het verhaal terug. Hij vertelt hét verhaal van de Eerste Kruistocht zoals het nog niet eerder verteld is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Frankopan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000314980
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

In 1096 vertrok een uitzonderlijk grote groep Europese pelgrims richting Jeruzalem. Drie jaar later, na een reis vol ontberingen, extreme beproevingen en duizenden slachtoffers, veroverden de ridders van de Eerste Kruistocht Jeruzalem op haar islamitische overheersers. Tegen alle verwachtingen in was de expeditie geslaagd.

De Eerste Kruistocht is een van de bekendste gebeurtenissen van onze geschiedenis. Het is een verhaal dat bol staat van konkelende pausen, heilige oorlogen, ridderlijke vroomheid en religieuze overgave. Maar Peter Frankopan kiest een andere insteek en stuit zo op vitale kwesties die nog niet eerder zijn behandeld. Waarom duurde het tot 1096 voordat Europa Jeruzalem wilde bevrijden, terwijl de stad al 500 jaar in moslimhanden was? En wat was de rol van de Byzantijnse keizer in Constantinopel bij het ontstaan en uitvoeren van de expeditie? En waarom was er überhaupt een Eerste Kruistocht? Frankopan focust niet alleen op de paus en de ridders uit West-Europa, maar ook op Constantinopel en het Byzantijnse Rijk. Op briljante wijze geeft hij keizer Alexios I Komnenos zijn plaats in het hart van het verhaal terug. Hij vertelt hét verhaal van de Eerste Kruistocht zoals het nog niet eerder verteld is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Frankopan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000314980
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99