Een koloniale speeltuin

de Antillen achter de schermen

Prijs € 20,95

Uitverkocht

Miriam Sluis

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het doek is gevallen voor de Nederlandse Antillen. Op 10 oktober 2010 werden Bonaire, St. Eustatius en Saba ‘bijzondere Nederlandse gemeenten’, terwijl Curaçao en St. Maarten de status van autonome landen binnen het koninkrijk verkregen. Aruba heeft die status al sinds 1986. Maar wat is er nog Nederlands aan de zes eilanden? Hoeveel liefde voelen koninkrijksgenoten onderling? Waarom staan Curaçaose jongeren op straathoeken van Nederlandse steden? En hoe raakten de staatkundige veranderingen de ziel van de eilanden? Een koloniale speeltuin schetst de laatste vijf jaar van de Nederlandse Antillen: het krachtenveld op de eilanden, tussen de zes zustereilanden en binnen het koninkrijk der Nederlanden. Én in de Caraïbische en Zuid-Amerikaanse regio, waar Curaçao aan de wieg stond van Venezuela en St. Eustatius de geboorte van de Verenigde Staten inluidde. Miriam Sluis is publicist. Sinds 2005 is ze correspondent op de Nederlands-Caraïbische eilanden voor nrc Handelsblad. Eerder verschenen De Antillen bestaan niet (2004) en Zoutrif (2008). Over De Antillen bestaan niet: ‘Het boek leest als een documentaire, waarbij we worden meegenomen op een speurtocht van stad naar dorp, van kroegbaas naar politicus.’ noordhollands dagblad ‘Goede informatie, het probleem helder beschreven.’ de gelderlander

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Miriam Sluis
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044616057
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264

Beschrijving

Het doek is gevallen voor de Nederlandse Antillen. Op 10 oktober 2010 werden Bonaire, St. Eustatius en Saba ‘bijzondere Nederlandse gemeenten’, terwijl Curaçao en St. Maarten de status van autonome landen binnen het koninkrijk verkregen. Aruba heeft die status al sinds 1986. Maar wat is er nog Nederlands aan de zes eilanden? Hoeveel liefde voelen koninkrijksgenoten onderling? Waarom staan Curaçaose jongeren op straathoeken van Nederlandse steden? En hoe raakten de staatkundige veranderingen de ziel van de eilanden?

Een koloniale speeltuin schetst de laatste vijf jaar van de Nederlandse Antillen: het krachtenveld op de eilanden, tussen de zes zustereilanden en binnen het koninkrijk der Nederlanden. Én in de Caraïbische en Zuid-Amerikaanse regio, waar Curaçao aan de wieg stond van Venezuela en St. Eustatius de geboorte van de Verenigde Staten inluidde.

Miriam Sluis is publicist. Sinds 2005 is ze correspondent op de Nederlands-Caraïbische eilanden voor nrc Handelsblad. Eerder verschenen De Antillen bestaan niet (2004) en Zoutrif (2008).

Over De Antillen bestaan niet:

‘Het boek leest als een documentaire, waarbij we worden meegenomen op een speurtocht van stad naar dorp, van kroegbaas naar politicus.’
noordhollands dagblad

‘Goede informatie, het probleem helder beschreven.’
de gelderlander

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Miriam Sluis
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044616057
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99