Door ballingen onthaald

verslag van reizen in Frankrijk Vlaanderen Nederland en Duitsland 1708

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Elie Richard

Paperback | Oktober 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De hugenotenzoon Élie Richard leidt een rustig leven in het Franse La Rochelle, maar belandt na het overlijden van zijn vader in een crisis. De kans om met zijn tante mee te gaan naar Nederland laat hij daarom niet lopen. Onderweg doet Élie Parijs aan en ziet de pracht van het hof van Versailles. Frankrijk is in oorlog met een alliantie van staten waarvan ook de Republiek deel uitmaakt. Dat weerhoudt hem er echter niet van de grens over te steken en het gebied van de vijand te doorkruisen. Via Brussel en Antwerpen bereikt hij Nederland. In Amsterdam verblijft hij bij verwanten - namen noemt hij niet - en verkent van daaruit de Republiek. Al zijn ervaringen beschrijft Élie Richard in een bijzonder reisverslag, dat nu voor het eerst wordt uitgegeven in een rijk geïllustreerde editie. Families als die van Élie Richard zijn er veel in het Nederland van de vroege achttiende eeuw. Na het afschaffen van de godsdienstvrijheid ont­vluchten Franse hugenoten hun vaderland en vestigen zich in de Republiek. Zij vormen een veelal onzichtbaar, maar effectief netwerk, waarvan Élie dankbaar gebruikmaakt. Discreet laat hij in zijn verslag ongenoemd wie zijn gastheren zijn, maar onbedoeld biedt hij een fascinerend inkijkje in een verborgen wereld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elie Richard
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460041112
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

De hugenotenzoon Élie Richard leidt een rustig leven in het Franse La Rochelle, maar belandt na het overlijden van zijn vader in een crisis. De kans om met zijn tante mee te gaan naar Nederland laat hij daarom niet lopen. Onderweg doet Élie Parijs aan en ziet de pracht van het hof van Versailles. Frankrijk is in oorlog met een alliantie van staten waarvan ook de Republiek deel uitmaakt. Dat weerhoudt hem er echter niet van de grens over te steken en het gebied van de vijand te doorkruisen. Via Brussel en Antwerpen bereikt hij Nederland. In Amsterdam verblijft hij bij verwanten - namen noemt hij niet - en verkent van daaruit de Republiek. Al zijn ervaringen beschrijft Élie Richard in een bijzonder reisverslag, dat nu voor het eerst wordt uitgegeven in een rijk geïllustreerde editie.
Families als die van Élie Richard zijn er veel in het Nederland van de vroege achttiende eeuw. Na het afschaffen van de godsdienstvrijheid ont­vluchten Franse hugenoten hun vaderland en vestigen zich in de Republiek. Zij vormen een veelal onzichtbaar, maar effectief netwerk, waarvan Élie dankbaar gebruikmaakt. Discreet laat hij in zijn verslag ongenoemd wie zijn gastheren zijn, maar onbedoeld biedt hij een fascinerend inkijkje in een verborgen wereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elie Richard
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460041112
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99