De Russische Revolutie (e-Book)

een nieuwe geschiedenis

Prijs € 17,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Sean McMeekin

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tussen 1900 en 1920 onderging Rusland een complete en onomkeerbare transformatie. Aan het eind van deze twee decennia was de heerschappij van de Romanovs ten einde, had zich een nieuw regime gevestigd, was de economie ingestort en hadden meer dan twintig miljoen Russen de dood gevonden. Het bolsjewistische bewind bleef ondanks alles intact. Bij vrijwel elke stap die de revolutionairen zetten werden ze geholpen door landen als Duitsland en Zweden, die probeerden zowel politiek als economisch te profiteren van de chaotische veranderingen die het land overvielen. In De Russische Revolutie combineert McMeekin de allernieuwste geschiedkundige bevindingen met een vlot verteld verhaal, en werpt hij nieuw licht op een belangrijk historisch keerpunt in de twintigste eeuw.Dit boek is onmisbaar, vernieuwend en bijzonder:Het accent ligt voor het eerst op de internationale, diplomatieke en militaire achtergronden, op de rol van de Eerste wereldoorlog, de rol van propaganda die gefinancierd werd met Duitse gelden en op de resultaten van research in nooit eerder geraadpleegde archieven van het tsaristische leger.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sean McMeekin
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046821848
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2017
Bestandsgrootte
6031132 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
500

Beschrijving

Tussen 1900 en 1920 onderging Rusland een complete en onomkeerbare transformatie. Aan het eind van deze twee decennia was de heerschappij van de Romanovs ten einde, had zich een nieuw regime gevestigd, was de economie ingestort en hadden meer dan twintig miljoen Russen de dood gevonden. Het bolsjewistische bewind bleef ondanks alles intact. Bij vrijwel elke stap die de revolutionairen zetten werden ze geholpen door landen als Duitsland en Zweden, die probeerden zowel politiek als economisch te profiteren van de chaotische veranderingen die het land overvielen. In De Russische Revolutie combineert McMeekin de allernieuwste geschiedkundige bevindingen met een vlot verteld verhaal, en werpt hij nieuw licht op een belangrijk historisch keerpunt in de twintigste eeuw.

Dit boek is onmisbaar, vernieuwend en bijzonder:

Het accent ligt voor het eerst op de internationale, diplomatieke en militaire achtergronden, op de rol van de Eerste wereldoorlog, de rol van propaganda die gefinancierd werd met Duitse gelden en op de resultaten van research in nooit eerder geraadpleegde archieven van het tsaristische leger.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sean McMeekin
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046821848
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2017
Bestandsgrootte
6031132 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
500

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99