De grote oorlog op kleine schaal

de gevechten aan de Getelinie in Oost-Brabant (1914)

Prijs € 27,50

Uitverkocht

Ruben Donvil

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie Eerste Wereldoorlog zegt, denkt meteen aan de vier jaren strijd aan de IJzer. De loopgravenoorlog in mensonterende omstandigheden die zoveel slachtoffers maakte, staat overal ter wereld synoniem voor de gruwel van WO I. Het begin van die oorlog, de periode voor de Duitse divisies in de Westhoek aankwamen, wordt echter vaak vergeten. Nochtans speelden die eerste weken een belangrijke rol in de verdere ontplooiing van de oorlog. Drie zware gevechten in de streek rond de Gete vertraagden de opmars van de Duitse divisies en zorgden ervoor dat men de forten rond Antwerpen en de stellingen in de Westhoek op de komst van de Duitsers kon voorbereiden. Die eerste gevechten maakten meteen duidelijk dat de Duitse keizer van plan was om er alles aan te doen om snel en efficiënt de oorlog te winnen. Over de opmars van de Duitsers en de verdediging door de Belgen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog is er weinig geweten en geschreven. Historicus Ruben Donvil vult die leemte op met zijn helder en boeiend verslag over de eerste oorlogsweken in augustus 1914. Hij reconstrueert de gevechten aan de Getelinie aan de hand van archiefmateriaal en dagboekfragmenten. Daarnaast onderzoekt hij de invloed van deze ontwikkelingen in Oost-Brabant op het verdere verloop van de oorlog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ruben Donvil
Uitgever
WPG BE Davidsfonds
ISBN
9789058268549
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Wie Eerste Wereldoorlog zegt, denkt meteen aan de vier jaren strijd aan de IJzer. De loopgravenoorlog in mensonterende omstandigheden die zoveel slachtoffers maakte, staat overal ter wereld synoniem voor de gruwel van WO I. Het begin van die oorlog, de periode voor de Duitse divisies in de Westhoek aankwamen, wordt echter vaak vergeten.

Nochtans speelden die eerste weken een belangrijke rol in de verdere ontplooiing van de oorlog. Drie zware gevechten in de streek rond de Gete vertraagden de opmars van de Duitse divisies en zorgden ervoor dat men de forten rond Antwerpen en de stellingen in de Westhoek op de komst van de Duitsers kon voorbereiden. Die eerste gevechten maakten meteen duidelijk dat de Duitse keizer van plan was om er alles aan te doen om snel en efficiënt de oorlog te winnen.

Over de opmars van de Duitsers en de verdediging door de Belgen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog is er weinig geweten en geschreven. Historicus Ruben Donvil vult die leemte op met zijn helder en boeiend verslag over de eerste oorlogsweken in augustus 1914. Hij reconstrueert de gevechten aan de Getelinie aan de hand van archiefmateriaal en dagboekfragmenten. Daarnaast onderzoekt hij de invloed van deze ontwikkelingen in Oost-Brabant op het verdere verloop van de oorlog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ruben Donvil
Uitgever
WPG BE Davidsfonds
ISBN
9789058268549
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99