De derde slag van Ieper 1917 (e-Book)

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Koen Koch

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor de geallieerden was 1917 het zwartste jaar in de Eerste Wereldoorlog. De Russische Revolutie Betekende het einde van de Russische deelname aan de oorlog, onder de Franse Soldaten waren muiterijen uitgebroken en de Duitse onderzeebootoorlog dreigde de geallieerde bevoorrading lam te leggen. In deze benarde omstandigheden ondernam het Britse leger een even spectaculair als rampzalig offensief.Deze Derde Slag bij Ieper geldt, met de slagen van de Somme en Verdun, als een van de beruchtste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog. Koen Koch gaat in op de Politieke en militaire gebeurtenissen en staat stil bij het lot van de soldaten die door de oorlogsmachine werden vermalen. Daartoe gebruikt hij de persoonlijke getuigenissen van schijvers als Jünger, Blunden, Gurney, Ledwidge,Vaughan en Chapman, Ten slotte neemt Koch de lezer mee op een reis door het gebied rond Ieper en laat hem de slag als het ware in het ;landschap meebeleven. Het boek os geïllusreerd met foto's en voorzien van verhelderende kaarten.Koen koch is universitair hoofddocent Politicologie aan de Universiteit van Leiden en bijzonder hoogleraar Internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Daarnaast organiseert hij reizen naar de voormalige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.Van hem verscheen eerder De slag van de Somme 1916. Samen met Wim van de Hulst schreef hij Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog.Over De Slag van de Somme 1916:'Een boek als dat van Koch is niet met geroffel van tamboeren geschreven. Het maakt de oorlog tastbaar, Het verzamelf getuigenissen; het laat niet alleen mensen aan het word, maar laat ook het oorlogsdecor zien.' - DE VOLKSKRANT

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen Koch
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026322242
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
2223348 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
283

Beschrijving

Voor de geallieerden was 1917 het zwartste jaar in de Eerste Wereldoorlog. De Russische Revolutie Betekende het einde van de Russische deelname aan de oorlog, onder de Franse Soldaten waren muiterijen uitgebroken en de Duitse onderzeebootoorlog dreigde de geallieerde bevoorrading lam te leggen. In deze benarde omstandigheden ondernam het Britse leger een even spectaculair als rampzalig offensief.
Deze Derde Slag bij Ieper geldt, met de slagen van de Somme en Verdun, als een van de beruchtste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog. Koen Koch gaat in op de Politieke en militaire gebeurtenissen en staat stil bij het lot van de soldaten die door de oorlogsmachine werden vermalen. Daartoe gebruikt hij de persoonlijke getuigenissen van schijvers als Jünger, Blunden, Gurney, Ledwidge,Vaughan en Chapman, Ten slotte neemt Koch de lezer mee op een reis door het gebied rond Ieper en laat hem de slag als het ware in het ;landschap meebeleven. Het boek os geïllusreerd met foto's en voorzien van verhelderende kaarten.
Koen koch is universitair hoofddocent Politicologie aan de Universiteit van Leiden en bijzonder hoogleraar Internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Daarnaast organiseert hij reizen naar de voormalige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.Van hem verscheen eerder De slag van de Somme 1916. Samen met Wim van de Hulst schreef hij Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog.
Over De Slag van de Somme 1916:
'Een boek als dat van Koch is niet met geroffel van tamboeren geschreven. Het maakt de oorlog tastbaar, Het verzamelf getuigenissen; het laat niet alleen mensen aan het word, maar laat ook het oorlogsdecor zien.' - DE VOLKSKRANT

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen Koch
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026322242
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
2223348 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
283

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99