De Bilderberg-conferenties

organisatie en werkwijze van een geheim Trans-Atlantisch netwerk

Prijs € 22,50

Tijdelijk niet beschikbaar

G. Aalders

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Organisatie en werkwijze van een geheim trans-Atlantisch netwerk. De Bilderberg-conferenties is een onthullende studie naar het functioneren van een van de meest intrigerende geheime organisaties ter wereld. Ieder jaar komt in een voor de gelegenheid hermetisch afgesloten luxehotel of resort een stel machtige politici, bankiers, captains of industry, royalty en mediamagnaten bijeen. In het diepste geheim praat dit gezelschap over vraagstukken van politieke, economische en militaire aard, van global warming tot aan terrorisme en van biotechnologie tot aan peak oil. In 1954 organiseerde de Bilderberg Groep haar eerste bijeenkomst in Hotel De Bilderberg te Oosterbeek. Vandaar de naam. In dit boek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de motieven en werkwijze van de initiatiefnemers, waaronder tycoon David Rockefeller, de CIA en prins Bernhard. De invloed van de Bilderbergers kan niet worden onderschat. Bijvoorbeeld bij de totstandkoming van het kabinet-Balkenende IV speelden drie Bilderbergers een sleutelrol: Maxime Verhagen, koningin Beatrix en de informateur Herman Wijffels. Tot op heden hebben zo’n tweeduizend personen zich met deze club ingelaten, onder wie wereldleiders als Bill Clinton, Tony Blair, Valéry Giscard d’Estaing en Angela Merkel, figuren uit de Nederlandse en Belgische politiek als Ruud Lubbers, Wim Kok, Bert Koenders en Jean-Luc Dehaene, de kroonprinsen Willem-Alexander en Filip, maar ook prominente journalisten als Ben Knapen (NRC) en Max Boot (The Wall Street Journal). Voor het eerst schreef een gerenommeerd historicus een monografie over dit geheimzinnige onderwerp. Mede op basis van recent gedeclassificeerd materiaal nemen we kennis van hetgeen de Bilderbergers tijdens hun mysterieuze meetings zoal met elkaar bespreken. Discussies die voor altijd geheim hadden moeten blijven, worden in dit boek onthuld. Gerard Aalders is als researcher verbonden aan het NIOD. Hij publiceerde spraakmakende boeken als De affaire-Sanders (1996), Roof (1999) en Leonie (2003). Met een nawoord van Andreas von Bülow, staatssecretaris van Defensie (1976-1980) en minister van Onderzoek en Technologie (1980-1982), beide onder Helmut Schmidt, en net als Schmidt een Bilderberger.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Aalders
Uitgever
Praag, Uitgeverij Van
ISBN
9789049024017
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
246

Beschrijving

Organisatie en werkwijze van een geheim trans-Atlantisch netwerk.

De Bilderberg-conferenties is een onthullende studie naar het functioneren van een van de meest intrigerende geheime organisaties ter wereld. Ieder jaar komt in een voor de gelegenheid hermetisch afgesloten luxehotel of resort een stel machtige politici, bankiers, captains of industry, royalty en mediamagnaten bijeen. In het diepste geheim praat dit gezelschap over vraagstukken van politieke, economische en militaire aard, van global warming tot aan terrorisme en van biotechnologie tot aan peak oil.

In 1954 organiseerde de Bilderberg Groep haar eerste bijeenkomst in Hotel De Bilderberg te Oosterbeek. Vandaar de naam. In dit boek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de motieven en werkwijze van de initiatiefnemers, waaronder tycoon David Rockefeller, de CIA en prins Bernhard.

De invloed van de Bilderbergers kan niet worden onderschat. Bijvoorbeeld bij de totstandkoming van het kabinet-Balkenende IV speelden drie Bilderbergers een sleutelrol: Maxime Verhagen, koningin Beatrix en de informateur Herman Wijffels. Tot op heden hebben zo’n tweeduizend personen zich met deze club ingelaten, onder wie wereldleiders als Bill Clinton, Tony Blair, Valéry Giscard d’Estaing en Angela Merkel, figuren uit de Nederlandse en Belgische politiek als Ruud Lubbers, Wim Kok, Bert Koenders en Jean-Luc Dehaene, de kroonprinsen Willem-Alexander en Filip, maar ook prominente journalisten als Ben Knapen (NRC) en Max Boot (The Wall Street Journal).

Voor het eerst schreef een gerenommeerd historicus een monografie over dit geheimzinnige onderwerp. Mede op basis van recent gedeclassificeerd materiaal nemen we kennis van hetgeen de Bilderbergers tijdens hun mysterieuze meetings zoal met elkaar bespreken. Discussies die voor altijd geheim hadden moeten blijven, worden in dit boek onthuld.

Gerard Aalders is als researcher verbonden aan het NIOD. Hij publiceerde spraakmakende boeken als De affaire-Sanders (1996), Roof (1999) en Leonie (2003).

Met een nawoord van Andreas von Bülow, staatssecretaris van Defensie (1976-1980) en minister van Onderzoek en Technologie (1980-1982), beide onder Helmut Schmidt, en net als Schmidt een Bilderberger.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Aalders
Uitgever
Praag, Uitgeverij Van
ISBN
9789049024017
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
246

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99