De bevrijder

een tocht van ruim 500 dagen - van de landing op Sicilië tot de bevrijding van Dachau

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Alex Kershaw

Paperback | September 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De bevrijder is het verhaal van Felix Sparks, een Amerikaanse infanteriecommandant, die in de diepste krochten van de oorlogshel terechtkwam. Sparks landde in juli 1943 op Sicilië en vocht mee bij de Landing van Anzio. Daar werd zijn hele compagnie uitgemoord; hij was de enige overlevende. Na Anzio richtte Sparks opnieuw een eenheid op om Zuid-Frankrijk te bevrijden. Terwijl hij richting de Duitse grens streed, kwam hij oog in oog te staan met de fanatiekste SS-eenheden. Tijdens de daaropvolgende tocht over de Vogezen werd Sparks vervuld met een diepe afschuw, die culmineerde in zijn aankomst in Dachau. Hij had nog de kracht om daar zijn mannen tegen te houden, die revanche wilden nemen op de nazi-kampbewaarders. In De bevrijder zijn de oorlogservaringen van Felix Sparks vermengd met zijn verdere levensloop. In 1931 vertrekt de jonge Sparks uit Texas als arme jongen en veelbelovende rechtenstudent, richting het front. Hij keert terug als een held en als een man met een indrukwekkend verhaal. Zijn welhaast bovenmenselijke relaas is een epos vol wilskracht, vertrouwen en opoffering. Voordat Felix Sparks in 2007 overleed, had auteur Alex Kershaw hem urenlang ondervraagd. De bevrijder is de weerslag van deze interviewsessies.  

Volledige beschrijving

Recensies

14-mei-2013

Saskia Bogaart

Alle 1 beoordelingen

Specificaties

Auteur
Alex Kershaw
Uitgever
BBNC Geschiedenis
ISBN
9789045314105
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

De bevrijder is het verhaal van Felix Sparks, een Amerikaanse infanteriecommandant, die in de diepste krochten van de oorlogshel terechtkwam. Sparks landde in juli 1943 op Sicilië en vocht mee bij de Landing van Anzio. Daar werd zijn hele compagnie uitgemoord; hij was de enige overlevende. Na Anzio richtte Sparks opnieuw een eenheid op om Zuid-Frankrijk te bevrijden. Terwijl hij richting de Duitse grens streed, kwam hij oog in oog te staan met de fanatiekste SS-eenheden. Tijdens de daaropvolgende tocht over de Vogezen werd Sparks vervuld met een diepe afschuw, die culmineerde in zijn aankomst in Dachau. Hij had nog de kracht om daar zijn mannen tegen te houden, die revanche wilden nemen op de nazi-kampbewaarders.
In De bevrijder zijn de oorlogservaringen van Felix Sparks vermengd met zijn verdere levensloop. In 1931 vertrekt de jonge Sparks uit Texas als arme jongen en veelbelovende rechtenstudent, richting het front. Hij keert terug als een held en als een man met een indrukwekkend verhaal. Zijn welhaast bovenmenselijke relaas is een epos vol wilskracht, vertrouwen en opoffering. Voordat Felix Sparks in 2007 overleed, had auteur Alex Kershaw hem urenlang ondervraagd. De bevrijder is de weerslag van deze interviewsessies.
 

14-mei-2013

Saskia Bogaart

Indrukwekkend verhaal

De bevrijder is het verhaal van de Amerikaanse infanteriecommandant Felix Sparks en zijn tocht dwars door Europa. In 1941 meldt de veelbelovende rechtenstudent Sparks uit Texas zich als vrijwilliger. In een paar jaar tijd ontwikkelt de eenvoudige jongen zich tot een man met een indrukwekkend verhaal. Na de oorlog keert Sparks terug als een held. Zijn oorlogsbelevenissen kenmerken zich door doorzettingsvermogen, vertrouwen in de goede afloop en opoffering. Sparks landt in juli 1943 op Sicilië. Hij vecht ook mee bij de landing op Anzio waar zijn hele compagnie sneuvelt. Na Anzio krijgt Sparks het bevel een nieuwe eenheid te formeren om Zuid-Frankrijk te bevrijden. Wanneer de geallieerden steeds verder richting de Duitse grens oprukken komt Sparks oog in oog te staan met fanatieke SS-eenheden. Tijdens een tocht over de Vogezen raakt Sparks vervuld met een diepe afschuw en walging jegens de oorlog. Deze gevoelens culmineren bij zijn aankomst in Dachau. Sparks heeft nog net de kracht om zijn mannen tegen te houden die revanche willen nemen op de nazi-kampbewaarders. In De bevrijder worden de oorlogservaringen van Sparks afgewisseld met belevenissen uit zijn verdere levensloop. Voordat Felix Sparks in 2007 overlijdt, spreekt bestsellerauteur Alex Kershaw tientallen uren met hem. De bevrijder is de weergave van deze interviewsessies. Waardering: *** Recensie in Wereld in Oorlog

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alex Kershaw
Uitgever
BBNC Geschiedenis
ISBN
9789045314105
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99