De Arabieren

een geschiedenis

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Eugene Rogan

Hardback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eugene Rogan voorspelde in 2009 dat verandering en emancipatie in de Arabische landen van binnenuit zouden komen, dat de snel groeiend jonge, goed opgeleide Arabische voorhoede uiteindelijk in opstand zou komen tegen de autocratische regimes, dat zij het heft in handen zouden nemen en burgerrechten, mensenrechten, en politieke vrijheid zouden eisen. Hij heeft gelijk gekregen. Het begon in Tunesië, sloeg over naar Egypte en vervolgens naar Libië. Het einde is nog niet in zicht en de toekomst ongewis, maar zeker is dat in de winter van 2011 de Arabische lente is begonnen. Over de Arabische wereld bestaan in het Westen vooral clichés: het Arabische wordt geassocieerd met despotisme, terrorisme, de expansie van de islam, met extreme gewelddadigheid en onderdrukking, maar ook met mysterie en romantiek, met Duizend-en-een-nacht. Dat duidt erop dat bij velen heel weinig bekend is over de Arabische wereld en dat al helemaal niet wordt beseft dat de Arabische beschaving zeer groot is en heel veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de mensheid. Deze nieuwe, veelomvattende geschiedenis van de Arabieren begint vijf eeuwen terug bij de Ottomaanse veroveringen van de Arabische gebieden in de zestiende eeuw, en volgt de lotgevallen van de Arabieren tot in het tijdperk van het Europese imperialisme en de periode van rivaliteit tussen de grootmachten tijdens de Koude Oorlog. Met extra nawoord van Eugene Rogan over de huidige democratische bewegingen in de Arabische wereld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eugene Rogan
Uitgever
Bezige Bij, De
ISBN
9789023465829
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
711

Beschrijving

Eugene Rogan voorspelde in 2009 dat verandering en emancipatie in de Arabische landen van binnenuit zouden komen, dat de snel groeiend jonge, goed opgeleide Arabische voorhoede uiteindelijk in opstand zou komen tegen de autocratische regimes, dat zij het heft in handen zouden nemen en burgerrechten, mensenrechten, en politieke vrijheid zouden eisen. Hij heeft gelijk gekregen. Het begon in Tunesië, sloeg over naar Egypte en vervolgens naar Libië. Het einde is nog niet in zicht en de toekomst ongewis, maar zeker is dat in de winter van 2011 de Arabische lente is begonnen.

Over de Arabische wereld bestaan in het Westen vooral clichés: het Arabische wordt geassocieerd met despotisme, terrorisme, de expansie van de islam, met extreme gewelddadigheid en onderdrukking, maar ook met mysterie en romantiek, met Duizend-en-een-nacht. Dat duidt erop dat bij velen heel weinig bekend is over de Arabische wereld en dat al helemaal niet wordt beseft dat de Arabische beschaving zeer groot is en heel veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de mensheid. Deze nieuwe, veelomvattende geschiedenis van de Arabieren begint vijf eeuwen terug bij de Ottomaanse veroveringen van de Arabische gebieden in de zestiende eeuw, en volgt de lotgevallen van de Arabieren tot in het tijdperk van het Europese imperialisme en de periode van rivaliteit tussen de grootmachten tijdens de Koude Oorlog.

Met extra nawoord van Eugene Rogan over de huidige democratische bewegingen in de Arabische wereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eugene Rogan
Uitgever
Bezige Bij, De
ISBN
9789023465829
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
711

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99