Canon van Amstelland en de Meerlanden

de geschiedenis in 19 verhalen

Prijs € 10,45

Uitverkocht

Jan Maarten Pekelharing

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze canon vertelt de historie van Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn in een reeks pakkende verhalen. De Romeinen troffen een veenwildernis aan in wat nu het kloppend hart van de Randstad is. Het veen bleek in de Gouden Eeuw gouden handel. Turfschippers voeren af en aan. Al het water in deze streek schrikte de vijand af. Zeker toen er ook stoere forten verrezen. Een weilandje aan de voet van zo’n fort groeide uit tot Schiphol – nu een economische motor voor de hele regio. Over de boeiende ontwikkeling van Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn vertelt deze canon. Met interessante bezoek- en leestips. Canon van Amstelland en de Meerlanden is de derde in de reeks van de Regionale Canons van Noord-Holland. Eerder verschenen Canon van de Zaanstreek en Canon van West-Friesland. De Regionale Canons van Noord-Holland zijn een initiatief van Cultureel Erfgoed Noord-Holland en komen tot stand met medewerking van de Kring van Noord-Hollandse archivarissen en Stichting Provinciale Atlas Noord-Holland. De Provincie Noord-Holland en de regionale dagbladen van HDC Media ondersteunen de Regionale canon-serie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Maarten Pekelharing
Uitgever
Holland Media Combinatie
ISBN
9789077842430
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Deze canon vertelt de historie van Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn in een reeks pakkende verhalen.

De Romeinen troffen een veenwildernis aan in wat nu het kloppend hart van de Randstad is. Het veen bleek in de Gouden Eeuw gouden handel. Turfschippers voeren af en aan. Al het water in deze streek schrikte de vijand af. Zeker toen er ook stoere forten verrezen. Een weilandje aan de voet van zo’n fort groeide uit tot Schiphol – nu een economische motor voor de hele regio. Over de boeiende ontwikkeling van Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn vertelt deze canon. Met interessante bezoek- en leestips. Canon van Amstelland en de Meerlanden is de derde in de reeks van de Regionale Canons van Noord-Holland. Eerder verschenen Canon van de Zaanstreek en Canon van West-Friesland. De Regionale Canons van Noord-Holland zijn een initiatief van Cultureel Erfgoed Noord-Holland en komen tot stand met medewerking van de Kring van Noord-Hollandse archivarissen en Stichting Provinciale Atlas Noord-Holland. De Provincie Noord-Holland en de regionale dagbladen van HDC Media ondersteunen de Regionale canon-serie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Maarten Pekelharing
Uitgever
Holland Media Combinatie
ISBN
9789077842430
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99