Byzantium

het verrassende leven van een middeleeuws rijk

Prijs € 34,50

Uitverkocht

J. Herrin

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Byzantium is synoniem met macht, goud en exotisme. Heidendom en christelijke orthodoxie hadden er een plaats naast klassieke Griekse en Romeinse kennis. Eeuwenlang hebben de Byzantijnse legers als een buffer tegen de islamitische expansie in de vroege middeleeuwen gefungeerd, en, zo laat Herrin zien, Europa en de moderne westerse wereld in staat gesteld om zich te vormen. Veel boeken over Byzantium gaan over keizers en veldslagen. Judith Herrin heeft hier gekozen voor een thematische aanpak. In korte hoofdstukken behandelt zij onderwerpen als de bouw van de Haghia Sophia, wagenraces, de vork, kruistochten en literatuur. Ze toont de fascinerende wereld van de militaire geweldenaars en van asceten, eunuchen en courtisanes, en van de ambachtslieden die zijde, iconen, en mozaïeken maakten die wij nu verbinden met Byzantijnse kunst. Herrins elegante proza, haar diepgaande kennis en inzichten en haar bijzondere aanpak leveren een toegankelijk en fraai boek op, niet in de laatste plaats door de goedgekozen illustraties. Zo wordt Byzantium een boeiende en leerzame reis door de late oudheid en de middeleeuwen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Herrin
Uitgever
Stichting Uitgeverij Bulaaq
ISBN
9789054601579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
443

Beschrijving

Byzantium is synoniem met macht, goud en exotisme. Heidendom en christelijke orthodoxie hadden er een plaats naast klassieke Griekse en Romeinse kennis. Eeuwenlang hebben de Byzantijnse legers als een buffer tegen de islamitische expansie in de vroege middeleeuwen gefungeerd, en, zo laat Herrin zien, Europa en de moderne westerse wereld in staat gesteld om zich te vormen.

Veel boeken over Byzantium gaan over keizers en veldslagen. Judith Herrin heeft hier gekozen voor een thematische aanpak. In korte hoofdstukken behandelt zij onderwerpen als de bouw van de Haghia Sophia, wagenraces, de vork, kruistochten en literatuur. Ze toont de fascinerende wereld van de militaire geweldenaars en van asceten, eunuchen en courtisanes, en van de ambachtslieden die zijde, iconen, en mozaïeken maakten die wij nu verbinden met Byzantijnse kunst. Herrins elegante proza, haar diepgaande kennis en inzichten en haar bijzondere aanpak leveren een toegankelijk en fraai boek op, niet in de laatste plaats door de goedgekozen illustraties. Zo wordt Byzantium een boeiende en leerzame reis door de late oudheid en de middeleeuwen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Herrin
Uitgever
Stichting Uitgeverij Bulaaq
ISBN
9789054601579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
443

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99