Ariel Sharon

koning van Israel

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J. Boef

Paperback | Juni 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zelfstandigheid, onafhankelijkheid en standvastigheid worden Ariel Sharon met de paplepel ingegoten. Een belangrijke les die hij van zijn vader leert is dat 'een man zijn bezit moet beschermen. Als je ergens voor werkt, dan is het je plicht je bezit te beschermen'. Het zijn de waarden van zijn ouders, met zijn aangeboren tactisch inzicht en een tomeloze ambitie, die Ariel Sharon maken tot de man die hij nu is: onconventioneel, omstreden, maar niet van zijn stuk te brengen. Deze eigenschappen brengen hem in het leger al in aanvaring met zijn meerderen, in de politieke arena met een groot aantal van zijn medeparlementariërs en op internationaal niveau zelfs met vrijwel de gehele wereldgemeenschap. Toch weet hij vriend en vijand keer op keer te verrassen, of het nu op het slagveld is, in de rechtszaal of in de politieke strijd om Istaëls bestaan. Ariel Sharon heeft zijn hele leven voor de staat Israël gewerkt, en ziet het als zijn plicht zijn land te beschermen. Zelfs al betekent dit de oprichting van de lang door hem verfoeide Palestijnse staat. Deze korte biografie beschrijft het leven van een tacticus die veranderde in een strateeg. Johan Boef is werkzaam bij het actualiteitenprogramma TweeVandaag. Hij sprak met oud-strijdmakkers, met vrienden en met gezworen vijanden van Ariel Sharon en bezocht verschillende slagvelden waar Sharon in het verleden strijd heeft geleverd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Boef
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059114708
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

Zelfstandigheid, onafhankelijkheid en standvastigheid worden Ariel Sharon met de paplepel ingegoten. Een belangrijke les die hij van zijn vader leert is dat 'een man zijn bezit moet beschermen. Als je ergens voor werkt, dan is het je plicht je bezit te beschermen'.

Het zijn de waarden van zijn ouders, met zijn aangeboren tactisch inzicht en een tomeloze ambitie, die Ariel Sharon maken tot de man die hij nu is: onconventioneel, omstreden, maar niet van zijn stuk te brengen. Deze eigenschappen brengen hem in het leger al in aanvaring met zijn meerderen, in de politieke arena met een groot aantal van zijn medeparlementariërs en op internationaal niveau zelfs met vrijwel de gehele wereldgemeenschap. Toch weet hij vriend en vijand keer op keer te verrassen, of het nu op het slagveld is, in de rechtszaal of in de politieke strijd om Istaëls bestaan.

Ariel Sharon heeft zijn hele leven voor de staat Israël gewerkt, en ziet het als zijn plicht zijn land te beschermen. Zelfs al betekent dit de oprichting van de lang door hem verfoeide Palestijnse staat. Deze korte biografie beschrijft het leven van een tacticus die veranderde in een strateeg.

Johan Boef is werkzaam bij het actualiteitenprogramma TweeVandaag. Hij sprak met oud-strijdmakkers, met vrienden en met gezworen vijanden van Ariel Sharon en bezocht verschillende slagvelden waar Sharon in het verleden strijd heeft geleverd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Boef
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059114708
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99