Geroepen door het wereldhart

een beschouwing over het ontstaan en de ontwikkeling van de Geestesschool van het Gouden Rozenkruis en haar stichters J. van Rijckenborgh en Catharose de Petri

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Peter Huijs

Hardback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een beschouwing over het ontstaan en de ontwikkeling van de zevenvoudige geestesschool van het Gouden Rozenkruis en haar stichters J. van Ruijckenborgh en Catharose de Petri. Geroepen door het wereldhart geeft een fascinerend verslag van de ontwikkeling van het geestelijk streven van de afgelopen anderhalve eeuw een 'mysterieschool' te stichten, en hoe daaruit de Geestesschool van het moderne Rozenkruis ontstond. Huijs schetst de boeiende geschiedenis van het Lectorium Rosicrucianum voor en na de Tweede Wereldoorlog. Deze inwijdingsschool staat in het teken van de bevrijding van het hogere leven in de menselijke ziel. Aan de hand van citaten wordt de spirituele én literaire ontwikkeling van de stichters J. van Rijckenborgh en Catharose de Petri geschetst. Hun inspiratie en innerlijke opdracht groeien uit tot een nieuwe zevenvoudige wereldwaakzaamheid. Tenslotte volgt de ontplooiing van deze geestesschool na 1990 en een vooruitblik op de mogelijke ontwikkeling tot 2024, nu deze zevenvoudige mysterieschool nieuwe impulsen de wereld inzendt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Huijs
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789067323406
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
465

Beschrijving

Een beschouwing over het ontstaan en de ontwikkeling van de zevenvoudige geestesschool van het Gouden Rozenkruis en haar stichters J. van Ruijckenborgh en Catharose de Petri.
Geroepen door het wereldhart geeft een fascinerend verslag van de ontwikkeling van het geestelijk streven van de afgelopen anderhalve eeuw een 'mysterieschool' te stichten, en hoe daaruit de Geestesschool van het moderne Rozenkruis ontstond. Huijs schetst de boeiende geschiedenis van het Lectorium Rosicrucianum voor en na de Tweede Wereldoorlog.
Deze inwijdingsschool staat in het teken van de bevrijding van het hogere leven in de menselijke ziel. Aan de hand van citaten wordt de spirituele én literaire ontwikkeling van de stichters J. van Rijckenborgh en Catharose de Petri geschetst. Hun inspiratie en innerlijke opdracht groeien uit tot een nieuwe zevenvoudige wereldwaakzaamheid.
Tenslotte volgt de ontplooiing van deze geestesschool na 1990 en een vooruitblik op de mogelijke ontwikkeling tot 2024, nu deze zevenvoudige mysterieschool nieuwe impulsen de wereld inzendt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Huijs
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789067323406
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
465

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99