Geriatrie

Prijs € 51,95

Niet beschikbaar

Rolinka Schim van der Loeff-van Veen

Paperback | April 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek helpt verpleegkundigen hun weg te vinden in de complexe zorg voor geriatrische patiënten. De auteur beschrijft de meest recente kennis en inzichten, waarbij de praktische toepasbaarheid voorop staat. In deze herziene uitgave zijn twee nieuwe hoofdstukken toegevoegd: Positieve geriatrie en Rouw en eenzaamheid. Daarnaast zijn alle hoofdstukken geactualiseerd met nieuwe kennis, inzichten (waaronder de DSM 5) en wet- en regelgeving. Geriatrie beschrijft de algemene kenmerken van geriatrische patiënten, veelvoorkomende aandoeningen en functie problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen en op welke manier verpleegkundigen hen kunnen helpen om welbevinden te blijven ervaren en optimaal te kunnen blijven functioneren.Met behulp van de kennis uit Geriatrie en door toepassing van de diagnostische cyclus kan de (HBO opgeleide) verpleegkundige complexe problemen beter herkennen, verhelderen, verklaren en voorspellen. In samenwerking met het (multidisciplinair) team, de patiënt en diens naasten is het vervolgens beter mogelijk om de verpleging en verzorging voor geriatrische patiënten op een doelmatige manier vorm- en diepgang te geven. Rolinka Schim van der Loeff- van Veen is praktiserend (onderzoeks)verpleegkundige geriatrie, psycholoog, en onderwijsontwikkelaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rolinka Schim van der Loeff-van Veen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036816595
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
353

Beschrijving

Dit boek helpt verpleegkundigen hun weg te vinden in de complexe zorg voor geriatrische patiënten. De auteur beschrijft de meest recente kennis en inzichten, waarbij de praktische toepasbaarheid voorop staat. In deze herziene uitgave zijn twee nieuwe hoofdstukken toegevoegd: Positieve geriatrie en Rouw en eenzaamheid. Daarnaast zijn alle hoofdstukken geactualiseerd met nieuwe kennis, inzichten (waaronder de DSM 5) en wet- en regelgeving.

Geriatrie beschrijft de algemene kenmerken van geriatrische patiënten, veelvoorkomende aandoeningen en functie problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen en op welke manier verpleegkundigen hen kunnen helpen om welbevinden te blijven ervaren en optimaal te kunnen blijven functioneren.

Met behulp van de kennis uit Geriatrie en door toepassing van de diagnostische cyclus kan de (HBO opgeleide) verpleegkundige complexe problemen beter herkennen, verhelderen, verklaren en voorspellen. In samenwerking met het (multidisciplinair) team, de patiënt en diens naasten is het vervolgens beter mogelijk om de verpleging en verzorging voor geriatrische patiënten op een doelmatige manier vorm- en diepgang te geven.

Rolinka Schim van der Loeff- van Veen is praktiserend (onderzoeks)verpleegkundige geriatrie, psycholoog, en onderwijsontwikkelaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rolinka Schim van der Loeff-van Veen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036816595
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
353

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99