Gelukkig leven

de Bergrede als levenskunst

Prijs € 14,99

Uitverkocht

Anselm Grün

Paperback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een van de beroemdste teksten uit de wereldliteratuur is de bijbelse Bergrede. De acht zaligsprekingen daarin wijzen de weg naar een zinvol en gelukkig leven. Acht keer prijst Jezus mensen gelukkig. Mensen die treuren, mensen die worden vervolgd, mensen die verlangen naar gerechtigheid. Jezus heeft ons immers allemaal op het oog. In dit boek toont Anselm Grün aan hoe de zaligsprekingen een verlangen ter sprake brengen, namelijk ons verlangen naar een leven dat lukt. Ze brengen ons echter ook in contact met ons verlangen naar iets anders, een andere werkelijkheid die de dagelijkse problemen overstijgt. Door ons verlangen naar geluk wakker te houden, veranderen de zaligsprekingen deze wereld. Dit verlangen maakt onze wereld menselijker.Een boek over de spirituele praktijk van het gezonde leven en over de kunst om gelukkig te zijn. Meesterlijk en realistisch geschreven.Anselm Grün is monnik in de abdij van Münsterschwarzach in Duitsland. Hij combineert de benedictijnse spiritualiteit met inzichten uit de psychologie en oosterse meditatie.De zoektocht naar levenskunst en geluk is daarbij een belangrijk thema. Grüns frisse kijk op een eeuwenoude traditie spreekt heel veel mensen aan. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anselm Grün
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789059951716
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
182

Beschrijving

Een van de beroemdste teksten uit de wereldliteratuur is de bijbelse Bergrede. De acht zaligsprekingen daarin wijzen de weg naar een zinvol en gelukkig leven. Acht keer prijst Jezus mensen gelukkig. Mensen die treuren, mensen die worden vervolgd, mensen die verlangen naar gerechtigheid. Jezus heeft ons immers allemaal op het oog.

In dit boek toont Anselm Grün aan hoe de zaligsprekingen een verlangen ter sprake brengen, namelijk ons verlangen naar een leven dat lukt. Ze brengen ons echter ook in contact met ons verlangen naar iets anders, een andere werkelijkheid die de dagelijkse problemen overstijgt. Door ons verlangen naar geluk wakker te houden, veranderen de zaligsprekingen deze wereld. Dit verlangen maakt onze wereld menselijker.

Een boek over de spirituele praktijk van het gezonde leven en over de kunst om gelukkig te zijn. Meesterlijk en realistisch geschreven.

Anselm Grün is monnik in de abdij van Münsterschwarzach in Duitsland. Hij combineert de benedictijnse spiritualiteit met inzichten uit de psychologie en oosterse meditatie.De zoektocht naar levenskunst en geluk is daarbij een belangrijk thema. Grüns frisse kijk op een eeuwenoude traditie spreekt heel veel mensen aan. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anselm Grün
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789059951716
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
182

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99