Gelijk hebben, gelijk krijgen

kritisch redeneren: het model van Toulmin

Prijs € 38,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

van der Werf, Martine Sealy

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds een aantal jaren is er in het hoger gezondheidszorgonderwijs een toenemende belangstelling voor kritisch denken en evidence-based handelen. Dit houdt in dat elke gezondheidsclaim onderbouwd dient te worden met gegevens. Deze gegevens moeten gestoeld zijn op wetenschappelijke onderzoeksresultaten en relevant zijn voor de claim. In de praktijk blijkt helaas vaak dat evidence-based protocollen wel voor handen zijn, maar dat de implementatie van deze nieuwe inzichten op weerstand stuit bij de uitvoerders van deze protocollen of bij de patiënten. Wijzigingen ten opzichte van de vorige druk:* geheel geactualiseerd aan de hand van opmerkingen en vragen van studenten, collega's en recensenten waarbij de nadruk is komen te liggen op kritisch redeneren;* actuele voorbeelden;* aandacht voor verschillende argumentatieschema's en evaluatie daarvan, richtlijnen voor beoordeling van verschillende claims, Bradford Hill-criteria, wetenschappelijke richtlijnen en nauwkeurig taalgebruik middels precisering en specificering.Frans van der Werf studeerde filosofie in Groningen en is sinds 1995 als docent werkzaam voor verschillende opleidingen, waaronder de Academie voor Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool van Groningen.Martine Sealy studeerde Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool Groningen en volgde de Masterstudie Evidence Based Practice aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is werkzaam als docent dieetleer bij de Hanzehogeschool Groningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
van der Werf, Martine Sealy
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789462364035
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Sinds een aantal jaren is er in het hoger gezondheidszorgonderwijs een toenemende belangstelling voor kritisch denken en evidence-based handelen. Dit houdt in dat elke gezondheidsclaim onderbouwd dient te worden met gegevens. Deze gegevens moeten gestoeld zijn op wetenschappelijke onderzoeksresultaten en relevant zijn voor de claim. In de praktijk blijkt helaas vaak dat evidence-based protocollen wel voor handen zijn, maar dat de implementatie van deze nieuwe inzichten op weerstand stuit bij de uitvoerders van deze protocollen of bij de patiënten.

Wijzigingen ten opzichte van de vorige druk:
* geheel geactualiseerd aan de hand van opmerkingen en vragen van studenten, collega's en recensenten waarbij de nadruk is komen te liggen op kritisch redeneren;
* actuele voorbeelden;
* aandacht voor verschillende argumentatieschema's en evaluatie daarvan, richtlijnen voor beoordeling van verschillende claims, Bradford Hill-criteria, wetenschappelijke richtlijnen en nauwkeurig taalgebruik middels precisering en specificering.

Frans van der Werf studeerde filosofie in Groningen en is sinds 1995 als docent werkzaam voor verschillende opleidingen, waaronder de Academie voor Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool van Groningen.
Martine Sealy studeerde Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool Groningen en volgde de Masterstudie Evidence Based Practice aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is werkzaam als docent dieetleer bij de Hanzehogeschool Groningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
van der Werf, Martine Sealy
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789462364035
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99