Gehechtheid in psychotherapie

Prijs € 54,99

Niet beschikbaar

David Wallin

Paperback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onderzoek naar gehechtheid heeft een schat aan kennis opgeleverd over ouder-kindrelaties, psychische stoornissen en veranderingsprocessen. De gehechtheidstheorie is het dominante paradigma geworden in de hedendaagse ontwikkelingspsychologie. Geen enkele andere theorie vertelt ons meer over hoe we worden wie we zijn. In dit baanbrekende boek vertaalt David Wallin de belangrijkste bevindingen van het gehechtheidsonderzoek in een therapeutisch model dat draait om drie thema’s: de gehechtheidsrelatie van de patiënt met de therapeut, de non-verbale dimensie, en het transformerende effect van reflectie en mindfulness.Gehechtheid in psychotherapie begint met een overzicht van de literatuur over gehechtheid en integreert de inzichten van de gehechtheidstheorie met neurowetenschappen, traumaonderzoek, relationele psychotherapie en de psychologie van mindfulness. Vervolgens zet Wallin zijn model uiteen, dat hij illustreert met levendig beschreven voorbeelden die nieuwe inzichten bieden in de rol van de therapeut en de behandeling van onder andere depressie, angst, relatieproblemen en suïcidaliteit. David J. Wallin is klinisch psycholoog met een eigen praktijk in Californië.‘Verplichte en dankbare leesstof voor iedere psychotherapeut’ – Daniel Goleman‘Complexe concepten worden zorgvuldig uit de doeken gedaan en briljant geïllustreerd met klinische voorbeelden’ – Peter Fonagy

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Wallin
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123023
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
418

Beschrijving

Onderzoek naar gehechtheid heeft een schat aan kennis opgeleverd over ouder-kindrelaties, psychische stoornissen en veranderingsprocessen. De gehechtheidstheorie is het dominante paradigma geworden in de hedendaagse ontwikkelingspsychologie. Geen enkele andere theorie vertelt ons meer over hoe we worden wie we zijn.

In dit baanbrekende boek vertaalt David Wallin de belangrijkste bevindingen van het gehechtheidsonderzoek in een therapeutisch model dat draait om drie thema’s: de gehechtheidsrelatie van de patiënt met de therapeut, de non-verbale dimensie, en het transformerende effect van reflectie en mindfulness.

Gehechtheid in psychotherapie begint met een overzicht van de literatuur over gehechtheid en integreert de inzichten van de gehechtheidstheorie met neurowetenschappen, traumaonderzoek, relationele psychotherapie en de psychologie van mindfulness. Vervolgens zet Wallin zijn model uiteen, dat hij illustreert met levendig beschreven voorbeelden die nieuwe inzichten bieden in de rol van de therapeut en de behandeling van onder andere depressie, angst, relatieproblemen en suïcidaliteit.

David J. Wallin is klinisch psycholoog met een eigen praktijk in Californië.

‘Verplichte en dankbare leesstof voor iedere psychotherapeut’ – Daniel Goleman

‘Complexe concepten worden zorgvuldig uit de doeken gedaan en briljant geïllustreerd met klinische voorbeelden’ – Peter Fonagy

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Wallin
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123023
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
418

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99