Geef mij een potlood en ik ga tekenen

culturele levensloop in woord en beeld

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Dirk Monsema

Hardback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Levenslange effecten van cultuureducatie Kinderen zijn van nature artistiek en ondernemend. Ze staan overal voor open, zijn gelukkig als ze hun creativiteit gebruiken. Ze spelen met muziek, bedenken animaties en games, maken foto's en filmpjes. Ze nemen een enorme vrijheid en filosoferen graag over wat ze bezighoudt. Voor het onderwijs is het de kunst om kinderen op te leiden zonder dat ze hun natuurlijke creativiteit verliezen. Hoe kunnen scholen en culturele instellingen bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van ieder kind? Om die vraag te beantwoorden sprak Dirk Monsma met kinderen, kunstenaars, educatieve medewerkers, directeuren van kunstinstellingen en wetenschappers - van de tienjarige Wiek die later architect wil worden tot de wereldberoemde dirigent Jaap van Zweden. Met een telkens terugkerend refrein: wat zijn je eerste herinneringen aan kunst en cultuur, wie inspireerde jou en hoe heeft dat invloed op wat je nu doet? In zijn toekomstdroom ziet Monsma ieder kind opgroeien met muziek, woord, beeld, theater en filosofie. Deze droom lijkt waar te worden nu steeds meer scholen kunst en filosofie een plek geven in hun programma. Door te investeren in cultuureducatie, bouwen we aan de samenleving van morgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dirk Monsema
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047705208
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Levenslange effecten van cultuureducatie

Kinderen zijn van nature artistiek en ondernemend. Ze staan overal voor open, zijn gelukkig als ze hun creativiteit gebruiken. Ze spelen met muziek, bedenken animaties en games, maken foto's en filmpjes. Ze nemen een enorme vrijheid en filosoferen graag
over wat ze bezighoudt.

Voor het onderwijs is het de kunst om kinderen op te leiden zonder dat ze hun natuurlijke creativiteit verliezen. Hoe kunnen scholen en culturele instellingen bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van ieder kind? Om die vraag te beantwoorden sprak Dirk Monsma met kinderen, kunstenaars, educatieve medewerkers, directeuren van kunstinstellingen en wetenschappers - van de tienjarige Wiek die later architect wil worden tot de wereldberoemde dirigent Jaap van Zweden. Met een telkens terugkerend refrein: wat zijn je eerste herinneringen aan kunst en cultuur, wie inspireerde jou en hoe heeft dat invloed op wat je nu doet?

In zijn toekomstdroom ziet Monsma ieder kind opgroeien met muziek, woord, beeld, theater en filosofie. Deze droom lijkt waar te worden nu steeds meer scholen kunst en filosofie een plek geven in hun programma. Door te investeren in cultuureducatie, bouwen we aan de samenleving van morgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dirk Monsema
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047705208
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99