Gedreven tussen goed en kwaad (POD)

Inspiratie om recht in het leven te staan

Prijs € 18,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Roger Burggraeve, Ilse van Halst

Paperback | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gezinsdrama's, brutale moorden, agressie op de bus, milieuvervuiling, lijden, racisme, de obsessie voor het meetbare en het maakbare, vergelding en wraak, misbruik... Vandaag worden we allemaal geconfronteerd met verschillende vormen van kwaad. Dat is niet nieuw. De Bijbel stond er reeds vol van. Aan de hand van negen verhalen uit de Bijbel neemt Roger Burggraeve een hele reeks vormen van kwaad onder de loep, op zoek naar wat mensen drijft. Een duidelijk oordeel en rechtzettingen zijn nodig, maar ook aandacht voor de menselijke kwetsbaarheid.Door de Bijbelse boodschap te vertalen naar vandaag leert Roger Burggraeve ons de vaak harde realiteit rondom ons op een nieuwe manier te bekijken. En ook sporen van onze hunker naar het goede te ontdekken. Zo biedt hij inzichten om onze verantwoordelijkheid op te nemen wanneer we voor ethische keuzes geplaatst worden en neen te zeggen tegen de fascinatie van het kwaad. Daarom is dit boek niet alleen een inspiratiebron voor christenen, maar voor al wie van onze maatschappij een leefbare samenleving wil maken. Roger Burggraeve is ethicus, bijbelfilosoof en Levinas-onderzoeker. Hij is ook medeoprichter en erevoorzitter van het Centrum voor Vredesethiek van de K.U.Leuven. Ilse Van Halst is journaliste bij 'Kerk & Leven'. Beiden schreven samen onder meer Al de vragen van ons leven. Een ethiek voor het dagelijkse leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roger Burggraeve, Ilse van Halst
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401452199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

Gezinsdrama's, brutale moorden, agressie op de bus, milieuvervuiling, lijden, racisme, de obsessie voor het meetbare en het maakbare, vergelding en wraak, misbruik... Vandaag worden we allemaal geconfronteerd met verschillende vormen van kwaad. Dat is niet nieuw. De Bijbel stond er reeds vol van. Aan de hand van negen verhalen uit de Bijbel neemt Roger Burggraeve een hele reeks vormen van kwaad onder de loep, op zoek naar wat mensen drijft. Een duidelijk oordeel en rechtzettingen zijn nodig, maar ook aandacht voor de menselijke kwetsbaarheid.
Door de Bijbelse boodschap te vertalen naar vandaag leert Roger Burggraeve ons de vaak harde realiteit rondom ons op een nieuwe manier te bekijken. En ook sporen van onze hunker naar het goede te ontdekken. Zo biedt hij inzichten om onze verantwoordelijkheid op te nemen wanneer we voor ethische keuzes geplaatst worden en neen te zeggen tegen de fascinatie van het kwaad.
Daarom is dit boek niet alleen een inspiratiebron voor christenen, maar voor al wie van onze maatschappij een leefbare samenleving wil maken. Roger Burggraeve is ethicus, bijbelfilosoof en Levinas-onderzoeker. Hij is ook medeoprichter en erevoorzitter van het Centrum voor Vredesethiek van de K.U.Leuven. Ilse Van Halst is journaliste bij 'Kerk & Leven'. Beiden schreven samen onder meer Al de vragen van ons leven. Een ethiek voor het dagelijkse leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roger Burggraeve, Ilse van Halst
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401452199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99