Gedragsverslaving?

Prijs € 25,95

Niet beschikbaar

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als eerste en meest bekende gedragsverslaving kennen we gokken. Internet- en gameverslaving staan de laatse jaren enorm in de belangstelling. Of risicovol eetgedrag ook als verslaving bestempeld kan worden, is de vraag.Tim Schoenmakers e.a. proberen een antwoord te vinden op de vraag of excessief, compulsief online-gamen een verslaving genoemd kan worden. Anneke Goudriaan behandelt het onderwerp gokverslaving vanuit meerdere perspectieven. Tony van Rooij en collega's gaan in op de behandeling van internetverslaving met cognitieve gedragstherapie. Ilse Nijs en Ingmar Franken beschrijven het begrip eetverslaving. De bijdrage van Anneke Goudriaan is o.a. gebaseerd op de internationale masterclass van IVO over gedragsverslaving.Jaap van der Stel gaat in zijn column in op het begrip autonomie. In de rubriek Richtlijnen en protocollen beschrijft Laura de Fuentes-Merillas een behandelprotocol voor gameverslaving en problematisch internetgebruik. Uit België casuïstiek over gokken. Suzan Oudejans bespreekt de website Gameadviesopmaat.nl, Cas Brendregt de theatervoorstelling Slaaf en Anneke Risselada het boek Ann van Kristien Hemmerechts.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036807913
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
67

Beschrijving

Als eerste en meest bekende gedragsverslaving kennen we gokken. Internet- en gameverslaving staan de laatse jaren enorm in de belangstelling. Of risicovol eetgedrag ook als verslaving bestempeld kan worden, is de vraag.

Tim Schoenmakers e.a. proberen een antwoord te vinden op de vraag of excessief, compulsief online-gamen een verslaving genoemd kan worden. Anneke Goudriaan behandelt het onderwerp gokverslaving vanuit meerdere perspectieven. Tony van Rooij en collega's gaan in op de behandeling van internetverslaving met cognitieve gedragstherapie. Ilse Nijs en Ingmar Franken beschrijven het begrip eetverslaving. De bijdrage van Anneke Goudriaan is o.a. gebaseerd op de internationale masterclass van IVO over gedragsverslaving.

Jaap van der Stel gaat in zijn column in op het begrip autonomie. In de rubriek Richtlijnen en protocollen beschrijft Laura de Fuentes-Merillas een behandelprotocol voor gameverslaving en problematisch internetgebruik. Uit België casuïstiek over gokken. Suzan Oudejans bespreekt de website Gameadviesopmaat.nl, Cas Brendregt de theatervoorstelling Slaaf en Anneke Risselada het boek Ann van Kristien Hemmerechts.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036807913
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
67

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99