Gedragsverandering in organisatie

hoe het beste van mensen gedaan te krijgen

Prijs € 45,00

Uitverkocht

Marius Rietdijk

Paperback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"De gedragsveranderingstheorie is al lang bekend en toegepast op mens en dier. Toch kreeg gedragsverandering in Nederlandse organisaties nog weinig aandacht. Dit boek laat zien hoe je het gedrag van je baas, medewerkers, collega’s en klanten effectief beïnvloedt. Daardoor zullen je resultaten direct stijgen en werken wordt een feest.Waarom doen mensen niet dat stapje extra en mislukken veranderprojecten? Waarom zijn bedrijfstrainingen niet effectief? Welke resultaten willen we veranderen? Hoe kunnen we gedrag meten zonder kostbare vragenlijsten? Hoe stellen we goede doelen en belonen we beter? Hoe weten we wat de ene persoon motiveert en de ander niet? Wat is de snelste weg naar innovatie en creativiteit?Op deze en zoveel meer vragen wordt in dit boek ingegaan. Ook wordt een doorlichtingsmethode en trainingsformat uitgelegd waardoor je de gedragsveranderingsaanpak snel binnen de organisatie kunt verspreiden. Hierdoor zal het beste uit de organisatie komen. Je loopbaan zal in een stroomversnelling raken.Dr. Marius Rietdijk (1964) is universitair docent Strategie en gedragsverandering aan de Vrije Universiteit. Hij is tevens directeur/eigenaar van het organisatieadvies­bureau plimenten.com. Rietdijk is expert in de gedragsanalyse, de wetenschap van gedrags­verandering."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marius Rietdijk
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023245544
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
215

Beschrijving

"De gedragsveranderingstheorie is al lang bekend en toegepast op mens en dier. Toch kreeg gedragsverandering in Nederlandse organisaties nog weinig aandacht. Dit boek laat zien hoe je het gedrag van je baas, medewerkers, collega’s en klanten effectief beïnvloedt. Daardoor zullen je resultaten direct stijgen en werken wordt een feest.

Waarom doen mensen niet dat stapje extra en mislukken veranderprojecten? Waarom zijn bedrijfstrainingen niet effectief? Welke resultaten willen we veranderen? Hoe kunnen we gedrag meten zonder kostbare vragenlijsten? Hoe stellen we goede doelen en belonen we beter? Hoe weten we wat de ene persoon motiveert en de ander niet? Wat is de snelste weg naar innovatie en creativiteit?

Op deze en zoveel meer vragen wordt in dit boek ingegaan. Ook wordt een doorlichtingsmethode en trainingsformat uitgelegd waardoor je de gedragsveranderingsaanpak snel binnen de organisatie kunt verspreiden. Hierdoor zal het beste uit de organisatie komen. Je loopbaan zal in een stroomversnelling raken.

Dr. Marius Rietdijk (1964) is universitair docent Strategie en gedragsverandering aan de Vrije Universiteit. Hij is tevens directeur/eigenaar van het organisatieadvies­bureau plimenten.com. Rietdijk is expert in de gedragsanalyse, de wetenschap van gedrags­verandering."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marius Rietdijk
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023245544
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
215

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99