Gedragsproblemen

ontwikkelingen en risico's

Prijs € 34,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.D. van der Ploeg

Paperback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

ORTHO Inleidingen, monografieën en leerboeken op het gebied van de orthopedagogiek. do orthodidactiek en het klinische en experimentele onderzoek op orthopedagogisch gebied, met bijzondere aandacht voor de herkenning en behandeling van opvoedings-moeilijkheden. ontwikkelingsproblemen, gedragsstoornissen en leermoeilijkheden.J.D. van der PloegGEDRAGSPROBLEMENOntwikkelingen en risico'sWanneer is gedrag van kinderen en jongeren te beschouwen als een probleem? Hoe ontstaan gedragsproblemen? Welke problemen zijn er te onderscheiden? Deze en andere vragen komen aan de orde in dit boek. Op systematische wijze brengt prof. dr. J.D. van der Ploeg de verschillende gedragsproblemen in kaart en laat hij zien hoe deze problemen zich ontwikkelen. De auteur schetst hoe gezin, school en vrienden de ontwikkeling van kinderen en jongeren beïnvloeden. Hij gaat ook in op de persoonlijkheidskenmerken en biologisehe factoren die een rol spelen bij het ontstaan van probleemgedrag. Met het meervoudig risicomodel als uitgangspunt maakt hij duidelijk welke factoren de kans op probleemgedrag vergroten. Hij behandelt in het bijzonder vier veelvoorkomende typen kinderen met problemen: het sociaal angstige, het depressieve, het hyperactieve en het agressieve kind.Deze sterk herziene en uitgebreide uitgave van Gedragsproblemen is gebaseerd op de laatste inzichten en onderzoeksbevindingen. De benadering van de problemen is zowel wetenschappelijk als praktijkgericht.Prof. dr. J.D. van der Ploeg is emeritus hoogleraar orthopedagogiek aan de Rijks-universiteit Leiden. Hij heeft verschillende Ortho-boeken op zijn naam staan. waaronder Behandeling van gedragsproblemen en Knelpunten in de jeugdzorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.D. van der Ploeg
Uitgever
Lemniscaat, Uitgeverij
ISBN
9789056379278
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

ORTHO Inleidingen, monografieën en leerboeken op het gebied van de orthopedagogiek. do orthodidactiek en het klinische en experimentele onderzoek op orthopedagogisch gebied, met bijzondere aandacht voor de herkenning en behandeling van opvoedings-moeilijkheden. ontwikkelingsproblemen, gedragsstoornissen en leermoeilijkheden.
J.D. van der Ploeg
GEDRAGSPROBLEMEN
Ontwikkelingen en risico's
Wanneer is gedrag van kinderen en jongeren te beschouwen als een probleem? Hoe ontstaan gedragsproblemen? Welke problemen zijn er te onderscheiden? Deze en andere vragen komen aan de orde in dit boek. Op systematische wijze brengt prof. dr. J.D. van der Ploeg de verschillende gedragsproblemen in kaart en laat hij zien hoe deze problemen zich ontwikkelen. De auteur schetst hoe gezin, school en vrienden de ontwikkeling van kinderen en jongeren beïnvloeden. Hij gaat ook in op de persoonlijkheidskenmerken en biologisehe factoren die een rol spelen bij het ontstaan van probleemgedrag. Met het meervoudig risicomodel als uitgangspunt maakt hij duidelijk welke factoren de kans op probleemgedrag vergroten. Hij behandelt in het bijzonder vier veelvoorkomende typen kinderen met problemen: het sociaal angstige, het depressieve, het hyperactieve en het agressieve kind.
Deze sterk herziene en uitgebreide uitgave van Gedragsproblemen is gebaseerd op de laatste inzichten en onderzoeksbevindingen. De benadering van de problemen is zowel wetenschappelijk als praktijkgericht.
Prof. dr. J.D. van der Ploeg is emeritus hoogleraar orthopedagogiek aan de Rijks-universiteit Leiden. Hij heeft verschillende Ortho-boeken op zijn naam staan. waaronder Behandeling van gedragsproblemen en Knelpunten in de jeugdzorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.D. van der Ploeg
Uitgever
Lemniscaat, Uitgeverij
ISBN
9789056379278
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99