Gedrag in organisaties

Prijs € 61,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Max Wildschut

Paperback | April 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe kun je het gedrag van mensen in organisaties sturen? Je team motiveren of stimuleren proactiever te zijn? De samenwerking in je team verbeteren, leiderschap ontwikkelen of innovatie ontwikkelen. Organisatiepsychologie is een veelbesproken onderwerp. Dit boek gaat uit van de meest recente wetenschappelijke kennis over gedrag. Nieuwe perspectieven zoals evolutionaire psychologie, netwerkanalyses en big data, spelen hierbij een belangrijke rol. Samenwerking verbeteren, leiderschap ontwikkelen, innovatie stimulerenPsychologie van gedrag in organisaties geeft de nieuwste inzichten in de onderliggende psychologische mechanismen van menselijk gedrag in organisaties. En het laat zien hoe dat gedrag te beïnvloeden is. In elk hoofdstuk komen de volgende vier stappen terug: 1.Vraagstuk. Bijv: Hoe motiveer je medewerkers?, 2.Onderliggende psychologische mechanismen. Bijv: Hoe werkt motivatie?, 3.Vraagstuk bekijken vanuit kennis. Bijv: Wat is bepalend voor motivatie in organisaties? En 4.Specifiek vraagstuk. Bijv: Hoe stimuleren we proactiviteit? Bij elke stap gaat de student zelf actief aan de slag: Reflectie: psychologische tests en reflectie op eigen ervaring stimuleren begrip van onderliggende psychologische mechanismen, Casuïstiek: vraagstukken en fenomenen geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden en Opdrachten: studenten passen kennis toe op casuïstiek of voorbeelden uit eigen praktijk. 1 De factor mens2 Emotie en fundamentele belangen3 Houding en motivatie4 Individuele verschillen5 Individuele prestatie6 Ontwikkeling7 Zelfmanagement8 Samenwerking en netwerken 9 Prestaties in teams10 Macht, gezag en leiderschap11 Cultuur en waarden12 Organisatieverandering en ontwikkelingUniek aan dit boek is dat het de nieuwste theorieën over gedragswetenschappen (van hersenwetenschappen tot psychologie) behandelt en dat de praktijkgerichte aanpak aantrekkelijk is voor studenten.Extra materiaal is te vinden op de aanvullende website met daarop toetsvragen, casuistiek, Powerpointpresentaties en filmpjes. Het boek is bedoeld voor hbo-studenten (bachelor): commerciële economie, bedrijfseconomie, bedrijfskunde MER en communicatieAuteurMax Wildschut is opgeleid als cognitief psycholoog en werkte als trainer, onderzoeker en consultant voor diverse grote bedrijven. Als psycholoog zocht hij vooral naar manieren waarop wetenschappelijke kennis praktisch kon worden ingezet bij problemen rond stress, motivatie en prestatie. Dit leidde tot de ontwikkeling van de FlowQ-methode en tools als de Flowmonitor en de Mindsetscan. Sinds 2003 leidt hij coaches en organisatieadviseurs op voor het toepassen van deze methodiek in organisaties. Max Wildschut is auteur van onder meer Gedrag en cultuur in organisaties (2016) en Stop, denk doe. De bewezen methode voor persoonlijk leiderschap (2014) en Gezag. De wetenschap van macht, gezag en leiderschap (2013.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Max Wildschut
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538406
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
424

Beschrijving

Hoe kun je het gedrag van mensen in organisaties sturen? Je team motiveren of stimuleren proactiever te zijn? De samenwerking in je team verbeteren, leiderschap ontwikkelen of innovatie ontwikkelen. Organisatiepsychologie is een veelbesproken onderwerp. Dit boek gaat uit van de meest recente wetenschappelijke kennis over gedrag. Nieuwe perspectieven zoals evolutionaire psychologie, netwerkanalyses en big data, spelen hierbij een belangrijke rol. Samenwerking verbeteren, leiderschap ontwikkelen, innovatie stimuleren

Psychologie van gedrag in organisaties geeft de nieuwste inzichten in de onderliggende psychologische mechanismen van menselijk gedrag in organisaties. En het laat zien hoe dat gedrag te beïnvloeden is.
In elk hoofdstuk komen de volgende vier stappen terug: 1.Vraagstuk. Bijv: Hoe motiveer je medewerkers?, 2.Onderliggende psychologische mechanismen. Bijv: Hoe werkt motivatie?, 3.Vraagstuk bekijken vanuit kennis. Bijv: Wat is bepalend voor motivatie in organisaties? En 4.Specifiek vraagstuk. Bijv: Hoe stimuleren we proactiviteit?
Bij elke stap gaat de student zelf actief aan de slag: Reflectie: psychologische tests en reflectie op eigen ervaring stimuleren begrip van onderliggende psychologische mechanismen, Casuïstiek: vraagstukken en fenomenen geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden en Opdrachten: studenten passen kennis toe op casuïstiek of voorbeelden uit eigen praktijk.

1 De factor mens
2 Emotie en fundamentele belangen
3 Houding en motivatie
4 Individuele verschillen
5 Individuele prestatie
6 Ontwikkeling
7 Zelfmanagement
8 Samenwerking en netwerken
9 Prestaties in teams
10 Macht, gezag en leiderschap
11 Cultuur en waarden
12 Organisatieverandering en ontwikkeling

Uniek aan dit boek is dat het de nieuwste theorieën over gedragswetenschappen (van hersenwetenschappen tot psychologie) behandelt en dat de praktijkgerichte aanpak aantrekkelijk is voor studenten.

Extra materiaal is te vinden op de aanvullende website met daarop toetsvragen, casuistiek, Powerpointpresentaties en filmpjes.

Het boek is bedoeld voor hbo-studenten (bachelor): commerciële economie, bedrijfseconomie, bedrijfskunde MER en communicatie

AuteurMax Wildschut is opgeleid als cognitief psycholoog en werkte als trainer, onderzoeker en consultant voor diverse grote bedrijven. Als psycholoog zocht hij vooral naar manieren waarop wetenschappelijke kennis praktisch kon worden ingezet bij problemen rond stress, motivatie en prestatie. Dit leidde tot de ontwikkeling van de FlowQ-methode en tools als de Flowmonitor en de Mindsetscan. Sinds 2003 leidt hij coaches en organisatieadviseurs op voor het toepassen van deze methodiek in organisaties. Max Wildschut is auteur van onder meer Gedrag en cultuur in organisaties (2016) en Stop, denk doe. De bewezen methode voor persoonlijk leiderschap (2014) en Gezag. De wetenschap van macht, gezag en leiderschap (2013.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Max Wildschut
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538406
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
424

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99