Ga d'r maar uit!

Orde en een veilig klimaat op school en in de klas

Prijs € 23,00

Niet beschikbaar

Marien Lokerse

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Docenten in het middelbaar onderwijs worden keer op keer geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van leerlingen. De brutale, lastige en/of agressief reagerende leerling trekt een zware wissel op het klimaat op school.Daadwerkelijk aanpakken en voorkomen van problemen kan alleen door bewustwording van eigen handelen van de docent. Maar ook het hebben en naleven van schoolregels en de onderlinge samenwerking tussen docenten is van groot belang voor een prettig en veilig schoolklimaat.Dit boek is ontstaan in de onderwijspraktijk. Het biedt concrete antwoorden en oplossingen op vragen rondom orde houden en agressie in en rondom de klas.Ga d'r maar uit! geeft inzicht in de achtergronden van het gedrag maar wil vooral op preventief gebied een waardevolle ondersteuning zijn voor de beginnende zowel als de ervaren leerkracht.Daarnaast geeft het boek een overzicht van werkvormen die juist curatief kunnen worden ingezet wanneer er sprake is van agressie.Marien Lokerse is docent/trainer en ambulant begeleider en is gespecialiseerd in leerlingen met lastig gedrag en/of een gebrekkige agressieregulatie. Hij werkt vooral binnen het onderwijs en verzorgt onder meer nascholing en bijscholing voor docenten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marien Lokerse
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088503122
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Docenten in het middelbaar onderwijs worden keer op keer geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van leerlingen. De brutale, lastige en/of agressief reagerende leerling trekt een zware wissel op het klimaat op school.

Daadwerkelijk aanpakken en voorkomen van problemen kan alleen door bewustwording van eigen handelen van de docent. Maar ook het hebben en naleven van schoolregels en de onderlinge samenwerking tussen docenten is van groot belang voor een prettig en veilig schoolklimaat.

Dit boek is ontstaan in de onderwijspraktijk. Het biedt concrete antwoorden en oplossingen op vragen rondom orde houden en agressie in en rondom de klas.
Ga d'r maar uit! geeft inzicht in de achtergronden van het gedrag maar wil vooral op preventief gebied een waardevolle ondersteuning zijn voor de beginnende zowel als de ervaren leerkracht.
Daarnaast geeft het boek een overzicht van werkvormen die juist curatief kunnen worden ingezet wanneer er sprake is van agressie.

Marien Lokerse is docent/trainer en ambulant begeleider en is gespecialiseerd in leerlingen met lastig gedrag en/of een gebrekkige agressieregulatie. Hij werkt vooral binnen het onderwijs en verzorgt onder meer nascholing en bijscholing voor docenten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marien Lokerse
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088503122
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99