Fysiotherapie en medicatie

medicijngebruik en implicaties voor fysiotherapeutisch handelen

Prijs € 70,95

Niet beschikbaar

Hendrik van der Velde

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fysiotherapie en medicatie geeft in duidelijke taal weer welke taak de fysiotherapeut kan vervullen binnen de medicamenteuze behandeling van de patiënt en welke restricties hierbij gelden. De fysiotherapeut (in opleiding) leert potentiële risico's van medicatie in de fysiotherapeutische praktijk te signaleren en te beperken.Dit boek biedt de fysiotherapeut de beroepsspecifieke farmacologische basiskennis die nodig is voor het uitvoeren van een gedegen medicatiescreening en -anamnese om onder andere rode vlaggen, (relatieve) contra-indicaties en bijwerkingen te kunnen signaleren. Daarnaast gaat het diep in op de manier waarop fysiotherapeutische interventies invloed hebben op de farmacokinetiek en hoe medicijngebruik consequenties kan hebben voor het fysiotherapeutisch handelen. Met Fysiotherapie en medicatie verwerven studenten en professionals in de fysiotherapie basale farmacologische kennis en wordt zicht verworven op de invloed van medicatie op de klachten, beperkingen en het functioneren van de patiënt.Hendrik van der Velde is in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Groningen. Hierna heeft hij de 4-jarige opleiding gevolgd tot manueel therapeut aan het SOMT te Amersfoort, gevolgd door het verkorte master-traject aan dezelfde opleiding. Als voltijd fysio- en manueel therapeut is hij werkzaam in Franeker.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hendrik van der Velde
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804707
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Fysiotherapie en medicatie geeft in duidelijke taal weer welke taak de fysiotherapeut kan vervullen binnen de medicamenteuze behandeling van de patiënt en welke restricties hierbij gelden. De fysiotherapeut (in opleiding) leert potentiële risico's van medicatie in de fysiotherapeutische praktijk te signaleren en te beperken.

Dit boek biedt de fysiotherapeut de beroepsspecifieke farmacologische basiskennis die nodig is voor het uitvoeren van een gedegen medicatiescreening en -anamnese om onder andere rode vlaggen, (relatieve) contra-indicaties en bijwerkingen te kunnen signaleren. Daarnaast gaat het diep in op de manier waarop fysiotherapeutische interventies invloed hebben op de farmacokinetiek en hoe medicijngebruik consequenties kan hebben voor het fysiotherapeutisch handelen.

Met Fysiotherapie en medicatie verwerven studenten en professionals in de fysiotherapie basale farmacologische kennis en wordt zicht verworven op de invloed van medicatie op de klachten, beperkingen en het functioneren van de patiënt.

Hendrik van der Velde is in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Groningen. Hierna heeft hij de 4-jarige opleiding gevolgd tot manueel therapeut aan het SOMT te Amersfoort, gevolgd door het verkorte master-traject aan dezelfde opleiding. Als voltijd fysio- en manueel therapeut is hij werkzaam in Franeker.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hendrik van der Velde
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804707
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99