Functioneel beheer

kijk op bedrijfsprocessen, informatievoorzieningen en ICT

Prijs € 37,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kees Ruigrok, Ernst Bosschers

Hardback | Augustus 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Functioneel beheer krijgt de laatste jaren meer en meer de erkenning die het verdient. Want met de automatisering van veel processen in bedrijven, hebben organisaties steeds vaker behoefte aan een schakel tussen de gebruikerskant (de afnemers: belanghebbenden van de informatievoorziening) en de technische kant (de leveranciers: aanbieders van ICT-services en -producten). Die schakel is functioneel beheer. De rol van de functioneel beheerder laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. De auteurs beschrijven de rol van de functioneel beheerder en zijn relatie tot de overige rollen binnen functioneel beheer, technisch beheer (ITIL) en applicatiebeheer (ASL). Ze lichten uitgebreid de processen toe waarbij de functioneel beheerder betrokken is. Daarbij maken ze gebruik van het BiSL-model, waarin de processen voor functioneel beheer zijn vastgelegd. In het boek staat een aantal handige modellen en technieken, waarmee de functioneel beheerder zijn voordeel kan doen. Checklists helpen je bij het analyseren van de bedrijfsprocessen, het ontwerpen en beschrijven van de wensen, het testen en het documenteren. Kortom, een boek voor iedereen - functioneel beheerders, key-users, medewerkers aan de leverancierszijde - die betrokken is bij het functioneel beheer binnen organisaties, en hun management.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Ruigrok, Ernst Bosschers
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058711373
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
199

Beschrijving

Functioneel beheer krijgt de laatste jaren meer en meer de erkenning die het verdient. Want met de automatisering van veel processen in bedrijven, hebben organisaties steeds vaker behoefte aan een schakel tussen de gebruikerskant (de afnemers: belanghebbenden van de informatievoorziening) en de technische kant (de leveranciers: aanbieders van ICT-services en -producten). Die schakel is functioneel beheer.

De rol van de functioneel beheerder laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. De auteurs beschrijven de rol van de functioneel beheerder en zijn relatie tot de overige rollen binnen functioneel beheer, technisch beheer (ITIL) en applicatiebeheer (ASL). Ze lichten uitgebreid de processen toe waarbij de functioneel beheerder betrokken is. Daarbij maken ze gebruik van het BiSL-model, waarin de processen voor functioneel beheer zijn vastgelegd.

In het boek staat een aantal handige modellen en technieken, waarmee de functioneel beheerder zijn voordeel kan doen. Checklists helpen je bij het analyseren van de bedrijfsprocessen, het ontwerpen en beschrijven van de wensen, het testen en het documenteren. Kortom, een boek voor iedereen - functioneel beheerders, key-users, medewerkers aan de leverancierszijde - die betrokken is bij het functioneel beheer binnen organisaties, en hun management.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Ruigrok, Ernst Bosschers
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058711373
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
199

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99