Fraude

Prijs € 71,35

Uitverkocht

Martin Scharenborg

Paperback | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fraude is bedoeld als naslagwerk voor veel voorkomende vormen van fraude. Per fraudevorm zijn de modus operandi, tendenties, onderzoeksmogelijkheden en het juridische kader weergegeven. Er is gestreefd naar volledigheid van de te behandelen onderwerpen. Zo zijn nieuwe wetsvoorstellen opgenomen en zijn honderden (recente) uitspraken verwerkt. Echter sommige onderwerpen zijn zo omvangrijk, zoals faillissementsfraude, omkoping, verzekeringsfraude, dat ervoor gekozen is de kern van de fraude weer te geven. Het boek is bedoeld voor diegenen die zich professioneel met fraude bezighouden (opsporingsambtenaren, advocaten, rechters, onderzoekers) of meer van fraude willen afweten. Het biedt een eerste blik op het waarom van frauderen en op het onderzoeken en vervolgen ervan. Er zijn vele voorbeelden en strafmaten uitgewerkt in dit boek, aangevuld met de laatste ontwikkelingen op dit terrein.MARTIN SCHARENBORG is jurist-accountant die zich het strafrecht, ondernemingsrecht en fiscaalrecht meester heeft gemaakt. Hij is de auteur van verschillende artikelen en boeken op het gebied van fraude. Eerder heeft hij gewerkt voor forensische accountantskan toren en thans is hij werkzaam als fraudeoffi cier van justitie bij het Openbaar Ministerie. Uitdrukkelijk wordt opgemerkt dat dit boek geschreven is op persoonlijke titel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martin Scharenborg
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012394673
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Fraude is bedoeld als naslagwerk voor veel voorkomende vormen van fraude. Per fraudevorm zijn de modus operandi, tendenties, onderzoeksmogelijkheden en het juridische kader weergegeven. Er is gestreefd naar volledigheid van de te behandelen onderwerpen. Zo zijn nieuwe wetsvoorstellen opgenomen en zijn honderden (recente) uitspraken verwerkt. Echter sommige onderwerpen zijn zo omvangrijk, zoals faillissementsfraude, omkoping, verzekeringsfraude, dat ervoor gekozen is de kern van de fraude weer te geven. Het boek is bedoeld voor diegenen die zich professioneel met fraude bezighouden (opsporingsambtenaren, advocaten, rechters, onderzoekers) of meer van fraude willen afweten. Het biedt een eerste blik op het waarom van frauderen en op het onderzoeken en vervolgen ervan. Er zijn vele voorbeelden en strafmaten uitgewerkt in dit boek, aangevuld met de laatste ontwikkelingen op dit terrein.
MARTIN SCHARENBORG is jurist-accountant die zich het strafrecht, ondernemingsrecht en fiscaalrecht meester heeft gemaakt. Hij is de auteur van verschillende artikelen en boeken op het gebied van fraude. Eerder heeft hij gewerkt voor forensische accountantskan toren en thans is hij werkzaam als fraudeoffi cier van justitie bij het Openbaar Ministerie. Uitdrukkelijk wordt opgemerkt dat dit boek geschreven is op persoonlijke titel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martin Scharenborg
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012394673
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99