Fonologische Afasietherapie FIKS

Prijs € 399,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Miranda de Waard-van Rijn, Evy Visch-Brink

Hardback | Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met deze geheel vernieuwde en herziene versie van dit therapieprogramma kunnen logopedisten en klinisch linguïsten fonologische stoornissen verminderen bij afasiepatiënten. Daarbij wordt aandacht besteed aan de fonologische analyse van gesproken taal (het inputkanaal) en aan de selectie en ordening van fonemen in de taalproductie (het outputkanaal). FIKS bevat meer dan 1000 oefeningen en is geschikt voor gemiddeld een half jaar therapie van 2 uur per week. Deze complete set van het therapieprogramma bestaat uit 3 delen: fonologische input, fonologische output en gevarieerde oefeningen. Daarnaast is een duidelijke handleiding onderdeel van deze complete set. Op basis van praktijkervaringen met FIKS is in deze nieuwe editie het volgende gewijzigd:De oefeningen zijn systematischer ingedeeld.Extra oefeningen zijn toegevoegd, o.a. meer letterinvuloefeningen, letteranagrammen, oefeningen op zinsniveau, lettergrepen afmaken en wordfluency met beginletter.Nieuwe oefeningen zijn toegevoegd, o.a.  aardrijkskundige namen, samenstellingen, meerlettergrepige woorden met foneemgelijkenis, minimale paren en complexere woorden en zinnen met consonantclusters.Woorden zijn beter geordend, o.b.v. grammaticale woordklasse, woordlengte en complexiteit.Te abstracte of ouderwetse woorden zijn vervangen door concretere en modernere woordenInstructie bij de oefeningen is minder strict, waardoor de logopedist flexibeler is in het gebruik van het therapiemateriaal.Nieuwe duidelijker indeling: 3 delen ipv. 10 FIKS is geëvalueerd in een aantal gerandomiseerde trials, de Rotterdamse Afasie Therapie Studies. In het kader van deze onderzoeken is FIKS toegepast bij 300 patiënten in ongeveer 60 centra. Een specifieke vooruitgang door FIKS kwam o.a. tot uiting bij taken als het herkennen van bestaande en niet-bestaande woorden (fonologische inputroute) en bij het nazeggen van nonwoorden (fonologische outputroute).  FIKS is primair bedoeld voor de behandeling van afasiepatiënten, maar kan ook worden ingezet bij de behandeling van dysartrie of dyslexie. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Miranda de Waard-van Rijn, Evy Visch-Brink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036818117
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Met deze geheel vernieuwde en herziene versie van dit therapieprogramma kunnen logopedisten en klinisch linguïsten fonologische stoornissen verminderen bij afasiepatiënten. Daarbij wordt aandacht besteed aan de fonologische analyse van gesproken taal (het inputkanaal) en aan de selectie en ordening van fonemen in de taalproductie (het outputkanaal).

FIKS bevat meer dan 1000 oefeningen en is geschikt voor gemiddeld een half jaar therapie van 2 uur per week. Deze complete set van het therapieprogramma bestaat uit 3 delen: fonologische input, fonologische output en gevarieerde oefeningen. Daarnaast is een duidelijke handleiding onderdeel van deze complete set.

Op basis van praktijkervaringen met FIKS is in deze nieuwe editie het volgende gewijzigd:

  • De oefeningen zijn systematischer ingedeeld.
  • Extra oefeningen zijn toegevoegd, o.a. meer letterinvuloefeningen, letteranagrammen, oefeningen op zinsniveau, lettergrepen afmaken en wordfluency met beginletter.
  • Nieuwe oefeningen zijn toegevoegd, o.a.  aardrijkskundige namen, samenstellingen, meerlettergrepige woorden met foneemgelijkenis, minimale paren en complexere woorden en zinnen met consonantclusters.
  • Woorden zijn beter geordend, o.b.v. grammaticale woordklasse, woordlengte en complexiteit.
  • Te abstracte of ouderwetse woorden zijn vervangen door concretere en modernere woorden
  • Instructie bij de oefeningen is minder strict, waardoor de logopedist flexibeler is in het gebruik van het therapiemateriaal.
  • Nieuwe duidelijker indeling: 3 delen ipv. 10 

FIKS is geëvalueerd in een aantal gerandomiseerde trials, de Rotterdamse Afasie Therapie Studies. In het kader van deze onderzoeken is FIKS toegepast bij 300 patiënten in ongeveer 60 centra. Een specifieke vooruitgang door FIKS kwam o.a. tot uiting bij taken als het herkennen van bestaande en niet-bestaande woorden (fonologische inputroute) en bij het nazeggen van nonwoorden (fonologische outputroute). 

FIKS is primair bedoeld voor de behandeling van afasiepatiënten, maar kan ook worden ingezet bij de behandeling van dysartrie of dyslexie. 


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Miranda de Waard-van Rijn, Evy Visch-Brink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036818117
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99