Fluitend naar huis

maatschappelijk betrokken ondernemen in de ICT-sector

Prijs € 7,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Maarten Reith

Hardback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Binnen het brede veld van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) gaat de laatste jaren steeds meer aandacht uit naar maatschappelijk betrokken ondernemen (mbo). Ook de ICT-sector stelt in toenemende mate tijd, expertise, geld en/of goederen beschikbaar om bij te dragen aan een betere, mooiere samenleving. Fluitend naar Huis geeft op basis van een twintigtal praktijkverhalen inzicht in het hoe en waarom van maatschappelijke activiteiten door deze branche. Organisaties die hieraan meewerkten zijn onder andere: KPN, Microsoft, Logica, Sogeti, NXP, IBM, Ordina en Intel.De journalistieke rondgang krijgt verdieping door een nadere analyse van 'mbo en ICT'. Wat is mbo en waarin verschilt het van mvo? Wat zijn diverse interne en externe motivaties om te 'mbo-en'? En communiceer je erover en hoe? Verder is er een beschouwing van de diverse thema's waarop de sociale activiteiten binnen de ICT-sector zich richten, zoals participatie, kinderen en ontwikkelingslanden. Voor het omzetten van de opgedane inspiratie in actie is een stappenplan ontwikkeld om mbo – professioneler - vorm te geven.Het boek is bedoeld voor iedereen die actief is op het vlak van verantwoord of betrokken ondernemen. Met nadruk ook buiten de ICT-branche, gezien de verkenning van belangrijke algemene facetten van mbo, de vele voorbeelden en de generieke handwijzer.'Dit boek gaat over de inzet van medewerkers van ICT-bedrijven en hun organisatie voor maatschappelijke doelen. Het geeft een breed, inspirerend en indrukwekkend inzicht in de diversiteit van de activiteiten binnen maatschappelijk betrokken ondernemen.' (Professor dr. Lucas C.P.M. Meijs)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten Reith
Uitgever
Reith Hendriks & Partners
ISBN
9789081549318
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
203

Beschrijving

Binnen het brede veld van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) gaat de laatste jaren steeds meer aandacht uit naar maatschappelijk betrokken ondernemen (mbo). Ook de ICT-sector stelt in toenemende mate tijd, expertise, geld en/of goederen beschikbaar om bij te dragen aan een betere, mooiere samenleving. Fluitend naar Huis geeft op basis van een twintigtal praktijkverhalen inzicht in het hoe en waarom van maatschappelijke activiteiten door deze branche. Organisaties die hieraan meewerkten zijn onder andere: KPN, Microsoft, Logica, Sogeti, NXP, IBM, Ordina en Intel.

De journalistieke rondgang krijgt verdieping door een nadere analyse van 'mbo en ICT'. Wat is mbo en waarin verschilt het van mvo? Wat zijn diverse interne en externe motivaties om te 'mbo-en'? En communiceer je erover en hoe? Verder is er een beschouwing van de diverse thema's waarop de sociale activiteiten binnen de ICT-sector zich richten, zoals participatie, kinderen en ontwikkelingslanden. Voor het omzetten van de opgedane inspiratie in actie is een stappenplan ontwikkeld om mbo – professioneler - vorm te geven.

Het boek is bedoeld voor iedereen die actief is op het vlak van verantwoord of betrokken ondernemen. Met nadruk ook buiten de ICT-branche, gezien de verkenning van belangrijke algemene facetten van mbo, de vele voorbeelden en de generieke handwijzer.

'Dit boek gaat over de inzet van medewerkers van ICT-bedrijven en hun organisatie voor maatschappelijke doelen. Het geeft een breed, inspirerend en indrukwekkend inzicht in de diversiteit van de activiteiten binnen maatschappelijk betrokken ondernemen.' (Professor dr. Lucas C.P.M. Meijs)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten Reith
Uitgever
Reith Hendriks & Partners
ISBN
9789081549318
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
203

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99