Fiskatlas Fryslân

verspreiding en ecologie van zoetwatervissen in Fryslân

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Hardback | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fryslân kan met recht een waterrijke provincie genoemd worden; het Friese merengebied, de laagveenmoerassen en de slotenrijke polders in het veenweide- en kleiweidegebied kunnen beschouwd worden als wetlands van formaat. Het leven in de wereld onder water onttrekt zich echter grotendeels aan onze waarneming. In bijna alle wateren is vis te vinden, maar het ene water is het andere niet. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit en de geschiktheid van het water voor vissen. De aanwezigheid van vissen zegt daarom iets over het water en de waterkwaliteit. Deze atlas werpt een blik onder water, voor zover dat betrekking heeft op het leven en de verspreiding van vissen.Sinds de oprichting van Werkgroep Vissen¬Onderzoek Friesland (wvof) in 2007 is er veel informatie over de verspreiding van vissen in Fryslân beschikbaar gekomen. Deze gegevens zijn nu gebundeld en vormen de basis van dit boekwerk. De atlas geeft van elke soort een beschrijving van de kenmerken, het leefgebied, de ecologie en een actueel en compleet beeld van de verspreiding in de provincie. De kennis over de zoetwatervissen in de Friese wateren en alles wat daarmee samenhangt is toegankelijk weergegeven. Dit naslagwerk en is daarom een aanrader voor elke natuurliefhebber, sportvisser, waterbeheerder en ecoloog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Bornmeer
ISBN
9789056153465
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Fryslân kan met recht een waterrijke provincie genoemd worden; het Friese merengebied, de laagveenmoerassen en de slotenrijke polders in het veenweide- en kleiweidegebied kunnen beschouwd worden als wetlands van formaat. Het leven in de wereld onder water onttrekt zich echter grotendeels aan onze waarneming. In bijna alle wateren is vis te vinden, maar het ene water is het andere niet. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit en de geschiktheid van het water voor vissen. De aanwezigheid van vissen zegt daarom iets over het water en de waterkwaliteit. Deze atlas werpt een blik onder water, voor zover dat betrekking heeft op het leven en de verspreiding van vissen.

Sinds de oprichting van Werkgroep Vissen¬Onderzoek Friesland (wvof) in 2007 is er veel informatie over de verspreiding van vissen in Fryslân beschikbaar gekomen. Deze gegevens zijn nu gebundeld en vormen de basis van dit boekwerk. De atlas geeft van elke soort een beschrijving van de kenmerken, het leefgebied, de ecologie en een actueel en compleet beeld van de verspreiding in de provincie. De kennis over de zoetwatervissen in de Friese wateren en alles wat daarmee samenhangt is toegankelijk weergegeven. Dit naslagwerk en is daarom een aanrader voor elke natuurliefhebber, sportvisser, waterbeheerder en ecoloog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Bornmeer
ISBN
9789056153465
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99