Financieel management voor medici

Prijs € 52,95

Tijdelijk niet beschikbaar

D.W. Voetelink, F.M.B. sanders

Paperback | September 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De beperking van financiële middelen voor de zorg maken het noodzakelijk dat er in de zorg zo efficiënt mogelijk wordt gewerkt en dat men zorgvuldig bepaalt waar deze middelen aan worden besteed. Financieel management voor medici gaat over de spanning die bestaat tussen de overheid, de ziekenhuizen en de medisch specialisten: hoe kunnen we zoveel mogelijk doen binnen het door de overheid gestelde kader? Om de verschillende externe ontwikkelingen en de consequenties hiervan voor onder meer de vakgroep of maatschap goed te begrijpen, is een bepaalde mate van inzicht in het financieel management van ziekenhuizen noodzakelijk. In dit boek komen praktische zaken aan bod, zoals: basisbegrippen van financieel management, budgettering van DBC’s, bekostiging van de huisvesting en wetgeving (onder andere Wet Tarieven Gezondheidszorg).Het boek gaat in op de vraag wat financieel management is en welke ontwikkelingen vanuit het verleden naar het heden en de toekomst zijn te schetsen om het belang van financieel management voor ziekenhuizen, maatschappen, verenigingen, medische staf, divisie- en clustermanagement te verduidelijken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D.W. Voetelink, F.M.B. sanders
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031330584
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Beschrijving

De beperking van financiële middelen voor de zorg maken het noodzakelijk dat er in de zorg zo efficiënt mogelijk wordt gewerkt en dat men zorgvuldig bepaalt waar deze middelen aan worden besteed. Financieel management voor medici gaat over de spanning die bestaat tussen de overheid, de ziekenhuizen en de medisch specialisten: hoe kunnen we zoveel mogelijk doen binnen het door de overheid gestelde kader?

Om de verschillende externe ontwikkelingen en de consequenties hiervan voor onder meer de vakgroep of maatschap goed te begrijpen, is een bepaalde mate van inzicht in het financieel management van ziekenhuizen noodzakelijk. In dit boek komen praktische zaken aan bod, zoals: basisbegrippen van financieel management, budgettering van DBC’s, bekostiging van de huisvesting en wetgeving (onder andere Wet Tarieven Gezondheidszorg).

Het boek gaat in op de vraag wat financieel management is en welke ontwikkelingen vanuit het verleden naar het heden en de toekomst zijn te schetsen om het belang van financieel management voor ziekenhuizen, maatschappen, verenigingen, medische staf, divisie- en clustermanagement te verduidelijken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D.W. Voetelink, F.M.B. sanders
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031330584
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99