Financieel beleid voor ziekenhuizen

Prijs € 67,25

Niet beschikbaar

Katrien Kesteloot, Gustaaf Van Herck

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Financieel beleid is een geheel van technieken om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van een organisatie, om oplossingen voor eventuele problemen te ontwikkelen en financiële beslissingen te nemen. Ook in ziekenhuizen neemt het belang van die technieken toe. Een goede financiële gezondheid en gepaste financiële beslissingen zijn een dagelijkse zorg van directieleden en bestuurders van ziekenhuizen, ziekenhuisartsen, ziekenhuisapothekers en medische, verpleegkundige, administratieve en andere diensthoofden.De auteurs leggen de technieken van financieel beleid voor ziekenhuizen op een heldere manier uit. Ze starten deze volledig geüpdatete editie met een nieuw inleidend hoofdstuk, dat de belangrijkste bronnen van financiering voor ziekenhuizen in België schetst. De analyse van de jaarrekening van ziekenhuizen hebben ze bijgewerkt met de gegevens van de Belfius-MAHA analyse tot en met 2013. Het hoofdstuk over management accounting is uitgebreid met technieken van investeringsanalyses en boordtabellen. Ten slotte zijn de cijfers en de regelgeving, waar relevant, geactualiseerd tot november 2014.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Katrien Kesteloot, Gustaaf Van Herck
Uitgever
Acco België
ISBN
9789462921306
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Beschrijving

Financieel beleid is een geheel van technieken om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van een organisatie, om oplossingen voor eventuele problemen te ontwikkelen en financiële beslissingen te nemen. Ook in ziekenhuizen neemt het belang van die technieken toe. Een goede financiële gezondheid en gepaste financiële beslissingen zijn een dagelijkse zorg van directieleden en bestuurders van ziekenhuizen, ziekenhuisartsen, ziekenhuisapothekers en medische, verpleegkundige, administratieve en andere diensthoofden.

De auteurs leggen de technieken van financieel beleid voor ziekenhuizen op een heldere manier uit. Ze starten deze volledig geüpdatete editie met een nieuw inleidend hoofdstuk, dat de belangrijkste bronnen van financiering voor ziekenhuizen in België schetst. De analyse van de jaarrekening van ziekenhuizen hebben ze bijgewerkt met de gegevens van de Belfius-MAHA analyse tot en met 2013. Het hoofdstuk over management accounting is uitgebreid met technieken van investeringsanalyses en boordtabellen. Ten slotte zijn de cijfers en de regelgeving, waar relevant, geactualiseerd tot november 2014.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Katrien Kesteloot, Gustaaf Van Herck
Uitgever
Acco België
ISBN
9789462921306
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99