Film Festivals

from European Geopolitics to Global Cinephilia

Prijs € 91,99

Uitverkocht

M. van de Valck

Hardback | December 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Film Festivals' vertelt het verhaal van een fenomeen dat begon gedurende de geopolitieke strijd in het door oorlog verscheurde Europa, toegespitst op de meest belangrijke festivals: Cannes, Berlijn, Venetië en Rotterdam. Filmfestivals zijn razend populaire evenementen. Niet verwonderlijk, want naast het zien van de nieuwste films, komt men uiteraard ook voor de ‘glitter and glamour’ dat onlosmakelijk met filmfestivals verbonden is. Film Festivals is het boek bij uitstek dat zich richt op deze en andere facetten die het filmfestival tot een wereldwijd succesvol netwerk hebben gemaakt.Film Festivals vertelt het verhaal van een fenomeen dat begon gedurende de geopolitieke strijd in het door oorlog verscheurde Europa, toegespitst op de meest belangrijke festivals: Cannes, Berlijn, Venetië en Rotterdam. Het boek biedt een vernieuwende kijk op het fenomeen filmfestivals door vanuit een breed perspectief onderwerpen als het festivalprogramma, de festivalprijzen, de nationale regelgeving en marketing, het cinefiele aspect, de glamour, en de filmmarkt te belichten. Film Festivals is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de toestand van globale filmculturen en de manier waarop zij zichzelf weten te handhaven door middel van een dynamische mix van culturele waarden, esthetische innovatie, en socio-politiek belang.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van de Valck
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053562161
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
276

Beschrijving

'Film Festivals' vertelt het verhaal van een fenomeen dat begon gedurende de geopolitieke strijd in het door oorlog verscheurde Europa, toegespitst op de meest belangrijke festivals: Cannes, Berlijn, Venetië en Rotterdam.

Filmfestivals zijn razend populaire evenementen. Niet verwonderlijk, want naast het zien van de nieuwste films, komt men uiteraard ook voor de ‘glitter and glamour’ dat onlosmakelijk met filmfestivals verbonden is. Film Festivals is het boek bij uitstek dat zich richt op deze en andere facetten die het filmfestival tot een wereldwijd succesvol netwerk hebben gemaakt.Film Festivals vertelt het verhaal van een fenomeen dat begon gedurende de geopolitieke strijd in het door oorlog verscheurde Europa, toegespitst op de meest belangrijke festivals: Cannes, Berlijn, Venetië en Rotterdam.
Het boek biedt een vernieuwende kijk op het fenomeen filmfestivals door vanuit een breed perspectief onderwerpen als het festivalprogramma, de festivalprijzen, de nationale regelgeving en marketing, het cinefiele aspect, de glamour, en de filmmarkt te belichten. Film Festivals is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de toestand van globale filmculturen en de manier waarop zij zichzelf weten te handhaven door middel van een dynamische mix van culturele waarden, esthetische innovatie, en socio-politiek belang.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van de Valck
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053562161
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
276

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99